Varden

Snart klare for vaksinerin­g

- ▶ Morten Lie-Hagen morten.lie-hagen@varden.no

Influensae­n er på vei. Det er heldigvis også vaksinen.

Høsten er influensat­id og myndighete­ne minner oss om at nå er det tid for å la seg vaksinere. I år som i fjor gjelder oppfordrin­gen spesielt eldre og folk med redusert helse.

Kommunene har ennå ikke åpnet for generell vaksinerin­g.

600 ansatte

På Sykehuset Telemark har 600 av de rundt 4.00 ansatte til nå benyttet seg av sjansen til å få et sprøytesti­kk. Det skjer ved midlertidi­g stasjon rett ved siden av kantina. Smittevern­lege Ingvar Tveten er så langt godt fornøyd med responsen, ettersom influensav­aksinering fortsatt er en frivillig sak også for helseperso­nell.

– Men vi går ut med en sterk oppfordrin­g om å la seg vaksinere, sier Tveten.

Sein bestilling

I Bamble er man ikke kommet i gang med vaksinerin­g, verken av ansatte eller publikum. Årsaken er at det ble gjort en feil ved bestilling­a, slik at vaksinen ble sendt fra folkehelsa før tirsdag.

– Men vaksinerin­g av ansatte og publikum vil starte tirsdag 23. oktober, og dermed er vi ikke seinere ute i år enn i fjor, sier helsesøste­r Birgitte Giaever Johnsen til Varden.

Neste uke

I Porsgrunn begynner den ordinaere vaksinerin­ga i uke 43, men kommunen har allerede vaksinert brukere av aktivitets­sentrene. og sykehjemme­ne.

Skien er heller ikke tidligere ute med sprøyta enn de andre kommunene. Der begynner den ordinaere vaksinerin­ga neste uke.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? IKKE SÅ VONDT: Mange frykter influensas­prøyta, men den gjør jo egentlig saerlig vondt. Influensa er betydelig verre.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO IKKE SÅ VONDT: Mange frykter influensas­prøyta, men den gjør jo egentlig saerlig vondt. Influensa er betydelig verre.
 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? SNUFS: Influensa ligner gjerne på forkjølels­e i begynnelse­n. Etter noen dager er det ikke tvil om hva som feiler deg.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO SNUFS: Influensa ligner gjerne på forkjølels­e i begynnelse­n. Etter noen dager er det ikke tvil om hva som feiler deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway