Varden

Visste ikke hva som feiltehan

– Det verste var at jeg ikke visste hva som var galt.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Filip Delaveris ble spådd gjennombru­dd i Odd denne sesongen. Slik ble det ikke.

Han signerte proffkontr­akt med Odd 30. juli i år. Etter det har det nesten bare gått nedover med 17-åringen.

– Det verste var egentlig at jeg ikke visste grunnen til at jeg mistet nesten all energi, sier Delaveris som har vaert ute fem uker med kyssesyken.

Det fant man ut etter hvert, men energisvin­net startet før det.

– På det verste måtte jeg ta meg inn under oppvarming­en, og jeg fikk spørsmålet om jeg hadde dårlig kondisjon. Jeg visste jo ikke hva årsaken var, sier Delaveris.

Manglet energi

Han spilte en stund med manglende energi, men fikk sjekket seg.

– Det var egentlig en lettelse da vi tok tester og det viste seg å vaere kyssesyken. Tankene går jo når ting ikke fungerer, så jeg følte det egentlig som en opptur, sier 17-åringen.

Dermed bar det rett til sengs, men for talentet ble det en kortvarig affaere.

– Jeg har nok hatt kyssesyken en stund lenger enn jeg visste, og jeg var tre uker utenfor trening. Da tok jeg det helt med ro, sier han.

Kantspille­ren gikk glipp av U18-landslaget­s EM-kvalifiser­ing, og synes det er leit.

– Jeg skulle gjerne vaert med på den kvalifiser­ingen, og det var ikke langt unna at jeg rakk det, sier han. I stedet har han fått bygget seg opp igjen etter sykdom på treningsfe­ltet sammen med Odd-troppen.

Tankene går jo når ting ikke fungerer, så jeg følte det egentlig som en opptur.

Filip Delaveris, Odd-spiller

Tilbake mot Fram

– Jeg fikk to treningsøk­ter med firkant, før jeg måtte spille 45 minutter for Odd II mot Fram. Det var planlagt 20 minutter på meg, men én omgang fungerte greit det. Jeg merket det i muskulatur­en i etterkant, men det tåler jeg, sier han.

Nå ser 17-åringen framover, for 2018-sesongen skulle vaere sesongen han slo gjennom. Han har fortsatt ikke startet for Odds elitelag. I La Manga i vinter ble det to innhopp.

– Jeg har fortsatt ikke fått eliteserie­kamp for A-laget. Det er målet. Jeg håper jeg kan jobbe mot det, og da tenker jeg neste år. Oppkjøring­en som kommer skal jeg vise meg god nok til å vaere en del av den gjengen, legger han til.

Braastad-magi

Filip Delaveris har slitt med asymmetri i kroppen i flere år. Odds fysioterap­eut, Anders Braastad, har rettet på det.

Gjennom år har det 17-årige fotballtal­entet vaert skadeutsat­t. Det skal det vaere slutt på nå.

Asymmetri i kroppen til Delaveris har ført til flere skadeoppho­ld.

– Jeg har ikke hatt lik stabilitet i kroppen, og det har gitt meg skader som kommer av kompenseri­ng for ulik belastning, forklarer Delaveris.

Da han kom under regimet til Anders Braastad, ble det bra.

– Han har fått kontroll på det som har vaert feil før. Anders har gjort en utrolig god jobb med meg etter at jeg begynte å bruke styrkeoppl­egget hans.

Noen ganger har han vaert ute i uker, andre ganger bare noen treninger.

– Det har pågått over år, og ble bra etter at jeg har fulgt treningsop­plegget til Odd. Tidligere har jeg trent mye selv, og ikke hatt kunnskap nok om dette. Jobben Anders har gjort, er jeg imponert over, avslutter han.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? RETTET OPP: Anders Braastad, Odds fysioterap­eut, får de beste skussmål av Delaveris.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN RETTET OPP: Anders Braastad, Odds fysioterap­eut, får de beste skussmål av Delaveris.
 ??  ?? SATT UT: Filip Delaveris mistet all energi og skjønte ikke hvorfor. Noen tester var nok til å påvise mononukleo­se, eller på folkemunne kyssesyken.
SATT UT: Filip Delaveris mistet all energi og skjønte ikke hvorfor. Noen tester var nok til å påvise mononukleo­se, eller på folkemunne kyssesyken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway