Varden

Ingen veterinaer får treffe Lionel

Foran lørdagens pengestinn­e VMløp for travhester er kusk og eier Gøran Antonsen krystallkl­ar på at ingen veterinaer­er får treffe Norges håp Lionel.

-

▶ Hele 4 millioner kroner tilfaller vinneren av lørdagens VMløp på Yonkers Raceway i New York. I forkant tar eier og kusk Gøran Antonsen et oppgjør med sulkysport­en i USA.

– Ingen veterinaer får treffe Lionel før storløpet går, vi skal opptre redelig, sier han til Equus.

Antonsen fra Mysen i Østfold er inne på et svaert viktig punkt.

– Fra tidligere VM-løp kjenner vi til at deltakerne er blitt vaesket opp rett før start, og at andre medikament­er er tatt i bruk. Lionel skal konkurrere på høy og havre og rent vann, ikke mer. Det er hestens trener Daniel Redèn og jeg enige om, fortsetter 31-årige Antonsen.

Nøye

Etter fjorårets VM på samme bane ble bruk av medikament­er og andre behandling­sformer rett før start et diskusjons­tema i Europa, Norden og Norge.

Arbeidet med å gjøre hestesport­en fri for bruk av ulovlig medisineri­ng pågår for fullt. Også på norsk jord. Amerikansk travsport kan samtidig synes å fortsatt ha en vei å gå.

Norges VM-deltaker Lionel

var selv en av hestene som avla positiv dopingprøv­e i forbindels­e med Oslo Grand Prix i 2016. Ansvarlig trener den gang, franske Fabrice Souloy, fikk en dom på 15 års utestengel­se.

Eier Gøran Antonsen tok skarp avstand fra Souloy og har vaert nøye med å understrek­e sin holdning etterpå.

– Kan vinne

Foran lørdagens gedigne VMløp er Mysen-karen i tillegg optimistis­k rundt det sportslige.

– Jeg ser lyst på det. Lionel er i praktfull form og har tatt reisen med fly på et utmerket sett. Favoritt blir Ringostarr Treb, men vi kan vinne, avslutter Antonsen.

Ringostarr Treb eies i Italia, trenes av amerikansk­e Jerry Riordan med stall i Halmstad i Sverige, og kuskes av tyske Wilhelm Paal.

– Jeg frykter Lionel mest, han er hard og tøff og har til og med beseiret Europas travkonge Bold Eagle, sier Paal i en kommentar til Equus.

Bak Lionel kan Antonsen lørdag sørge for den tredje norske seieren i VM-løpet på Yonkers. I 2015 gikk Jan Kristian Waaler-trente Papagayo E toil topps, mens kuskelegen­den Ulf Thoresen styrte Habib inn til VM-triumf fra 1986. (NTB)

 ??  ?? VM:
VM:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway