Varden

Han er best i verden

Teodor Steen Luisa fra Porsgrunn (23) er verdens beste Fantasy-manager.

- Eirik.haugen@varden.no

▶ Fantasy Premier League er et virtuelt fantasyspi­ll med flere millioner spillere. Meningen er å sette opp sitt eget lag basert på spillere fra Premier League og sanke flest mulig poeng, basert på de virkelige kampene som spilles.

Blant nesten seks millioner deltagere verden over, er det altså Teodor som er den dyktigste.

Veldig morsomt

Luisa studerer økonomi og ledelse ved Universite­tet i SørøstNorg­e og spiller fotball i 5.divisjon med Langesund. Og blant seks millioner spillere på nett er han altså den beste,

– Det er veldig morsomt at jeg er best av alle og ikke minst at jeg er bedre enn kompisene mine som spiller samme spill, sier Teodor Steen Luisa til Varden.

Han begynte å spille for noen år siden, men det er først i år det har tatt skikkelig av. I år har han truffet ekstremt godt når han har satt opp laget,

– Jeg ser etter spillere som har potensiale til å sanke mye poeng. Dessuten har jeg spillere på benken som spiller fast og sanker poeng på lagene sine, det har veldig mye å si, sier Luisa.

United-supporter

I virkelighe­ten er Luisa Manchester United supporter, men laget han har valgt i spillet, er kjemisk fritt for spillere fra den røde delen av Manchester.

– Jeg har nok brukt hodet mer enn hjertet når jeg har satt opp laget. Jeg startet faktisk sesongen med to United-spillere på laget, men de røyk fort ut igjen etter en elendig sesongstar­t, sier 23-åringen.

Han bruker tid på å sette seg inn i kampene på forhånd og følger engelsk fotball tett.

– Spilleren du må ha på laget ditt denne sesongen, er Eden Hazard fra Chelsea. Se også etter billige spillere som WanBissaka fra Crystal Palace og Bennett fra Wolverhamt­on, er rådene fra han som leder ligaen som spilles av seks millioner andre.

Fantasy Premier League er et virtuelt fantasyspi­ll.

I korte trekk går spillet ut på å vaere manager for et Premier League-lag. Dette utføres ved å sette opp sin egen tropp på 15 spillere for et angitt budsjett. Deretter velger man for hver enkelt Premier League-runde 11 spillere som skal spille. Poengsyste­met er bygget på virkelighe­ten, i praksis betyr det at man får poeng på spillere avhengig av hvordan spillerne gjør det i virkelighe­ten den aktuelle Premier League-runden.

Spillet er et av de største fotballfan­tasyspille­ne i verden, med over 5 800 000 brukere.

▶ Eirik Haugen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I TET: Teodor Steen Luisa er best i verden på Fantasy Premier League. Laget (innfelt) til Teodor er det ingen som matcher.
FOTO: PRIVAT I TET: Teodor Steen Luisa er best i verden på Fantasy Premier League. Laget (innfelt) til Teodor er det ingen som matcher.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway