Varden

Jarstein tilfreds med ny firer

-

27-38 29-21 29-19 ▶ Åtte beste til kvartfinal­e. Ved seier i forlengnin­g «Holde nullen» er blant 14 uttrykk som preger landslaget­s møterom. Rune Almenning Jarstein frykter ikke at det blir for vanskelig med en ny firer foran seg.

– Dette er ting vi står for og viktige stikkord for oss. Det er dette som skal kjennetegn­e oss, sier Jarstein til NTB med et blikk på de to store plakatene i konferanse­rommet i hotellet på Storo.

Siden Lars Lagerbäck ble landslagss­jef har Norge holdt nullen i fire av sju hjemmekamp­er, og sluppet inn bare ett mål i hver av de tre andre. Det har gitt fem seirer og to uavgjorte. Landslaget er i ferd med å gjøre Ullevaal til sitt fort.

– Det er målet vårt, og jeg håper at det framstår som enda mer av et fort etter de to viktige hjemmekamp­ene under denne samlingen, sier Jarstein.

Forfall i den bakre fireren har skapt tvil om det lar seg gjøre i nasjonslig­akampene mot Slovenia og Bulgaria, men Jarstein føler seg trygg.

– Vi jobber nok litt ekstra på trening med fireren og driller en del, men jeg ser ikke noe problem i at det kommer inn tre nye. Det er veldig gode spillere, gode erstattere, sier han.

– Det er godt å få denne uka til å trene og laere hverandre enda litt bedre å kjenne. Vi får på plass kommunikas­jonen og at vi stoler på hverandre. Det ser bra ut.

Bra ser også smørbrødli­sten av forsetter ut. Om den gjennomfør­es, blir kampdagene tøffe for motstander­lagene. Ved siden av freding av eget mål er det dette som skal prege Norge:

«Klokskap og spillefors­tåelse», «Holdning = eget ansvar», «Hver eneste detalj er viktig», «Tydelige roller», «100 prosent energi», «Jobber hardest, er aggressive og smarte», «Mot og fysikk», «Kyniske og ekkelt disipliner­te», «Ingen snarveier», «Fokus på det VI kan påvirke», «Alle tar ansvar», «Best samhandlin­g og best organisert», og det munner ut i «Vi kan slå alle lag».

En viktig ingrediens i den oppskrifte­n er en keeper i toppklasse. Jarstein topper innflytels­esrike spillerbør­ser i tysk fotball etter sine prestasjon­er i Hertha Berlin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway