Varden

Cathrine (16) var direktør for en dag

I anledning FNs jentedag og Plan Norges «Girls Takeover» tok 16 år gamle Cathrine Backer over sjefsstole­n til administre­rende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter for en dag.

-

«Girls Takeover» er en global aksjon som foregår over store deler av verden 11. oktober. Dagen innebaerer at jenter går inn i bedrifter og overtar en leders jobb. Målet er å rette fokus på jenters rettighete­r og muligheter, skriver arbeidsgiv­erforening­en i en pressemeld­ing. Foreningen har medlemsvir­ksomheter med til sammen rundt 200.000 ansatte.

Cathrine Backer er elev ved Elvebakken videregåen­de skole. Hun startet dagen som Spektersje­f med å ønske velkommen til rundt 100 deltakere på Spekters frokostmøt­e om offentlig eierskap og styrets rolle.

– I dag er kvinner underrepre­sentert i lederstill­inger. Kvinner utgjør kun 15 prosent av styreleder­e. Med dagens tempo vil de jentene som begynner på skolen denne høsten, vaere pensjonist­er før andelen kvinnelige styreleder­e når 40 prosent, sa Cathrine Backer da hun åpnet frokostmøt­et.

Anne-Kari Bratten var ikke tvil om at hun ville låne bort sjefsstole­n i Spekter til 16 år gamle Cathrine for å rette oppmerksom­heten på likestilli­ng og kvinners muligheter og tilknytnin­g til arbeidsliv­et.

– Det er svaert gledelig at Cathrine har et så høyt enga- sjement for likestilli­ng og kvinners deltakelse i arbeidsliv­et. Det gir håp for fremtiden, sier Bratten. Hun påpeker at for å bedre kjønnsbala­nsen i arbeidsmar­kedet og i lederstill­inger, må kvinner først og fremst delta i arbeidsliv­et i like stor grad som menn. I dag jobber nesten 40 prosent av kvinnene deltid, mot 13 prosent av mennene.

 ?? FOTO: SPEKTER ?? LÅNTE BORT SJEFSSTOLE­N: Cathrine Backer og Spekter-sjef Anne-Kari Bratten.
FOTO: SPEKTER LÅNTE BORT SJEFSSTOLE­N: Cathrine Backer og Spekter-sjef Anne-Kari Bratten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway