Rett vest for Gjerpen

Annick Lipman gjorde jobben, men det gikk rett vest i Bergen likevel.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Gjerpen ledet to ganger med tre mål, men klarte ikke vinne mot Fana i Bergen.

Før kampen varslet Gjerpentre­ner Christoffe­r Martinusse­n at det ikke bare var å hente to poeng mot Fana.

– De er bedre enn som så, sa han to dager før oppgjøret mot bunnlaget Fana.

Han skulle få rett, men Gjerpen fikk muligheten­e. Problemet var imidlertid at skienslage­t ikke grep sjansen.

– For svakt av oss, men vi har bare oss selv å skylde på. I dag var vi ikke med, sa han etter kampen.

Åpningen til Gjerpen luktet det rett og slett svidd av. Gjestene fra Skien tok for seg og ledet 3-0 allerede etter snaue fire minutters spill.

Der og da hadde Gjerpen flere muligheter til å gjøre Martinusse­ns spådommer til skamme. I stedet ble det tatt for svake offensive valg, samt at tekniske feil ødela for skienslage­t. I tillegg ble skuddavvik­lingen for svak, og Fana-keeperen fikk stadig relativt enkle baller å ta seg av.

Likevel hadde Gjerpen trykket i den første omgangen, selv om hjemmelage­t tok over føringen etter Gjerpen-ledelsen innledning­svis.

Skienslage­t kom tilbake. Cecilie Løvdal startet begynte å treffe godt på skuddene, og Melanie Bak og Fredrikke Gulmark fulgte opp. Da ble det fart på sakene, slik at Gjerpen kunne gå til pause med ledelse 13-12.

Lagene følte på hverandre

de ti første minuttene av andre omgang, før Gjerpen fikk sjansen til å dra fra. Midtveis i omgangen ledet Gjerpen 20-17, og fikk flere gode muligheten til å øke. I stedet tok hjemmelage­t en timeout, og laget svarte med å hente inn Gjerpen.

Aurora Hatle fikk enkelt spillerom og kvitterte med fire Fana-scoringer på rad. I den samme perioden på seks minutter, scoret ikke Gjerpen.

Fana brukte muligheten til å dra fra, for Gjerpens måltørke fortsatt de neste åtte minuttene. Gjerpen gikk fra 20-17 til 21-24.

Mot slutten handlet det om å hente inn Fana, men Gjerpen klarte ikke det.

Dermed står Gjerpen forsatt med bare én seier etter seks spilte kamper.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO. BJØRN BORGE ?? GOD: Annick Lipman var en av Gjerpens beste spiller, men det holdt ikke når de andre ikke leverte varene i Bergen.
FOTO. BJØRN BORGE GOD: Annick Lipman var en av Gjerpens beste spiller, men det holdt ikke når de andre ikke leverte varene i Bergen.