Varden

Etterforsk­er «filmskaper­en»

Politiet har mottatt elleve anmeldelse­r på mannen som utgir seg for å vaere filmskaper. Nå har de startet etterforsk­ing.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶SKIEN

De siste ukene har jenter rundt om i hele Grenland møtt på mannen som hevder han lager film om global oppvarming. Han har tatt bilder av en rekke unge jenter.

Bildene ligger på hans facebooksi­de, mange av jentene har nå anmeldt mannen.

11 anmeldelse­r

– Politiet har mottatt elleve anmeldelse­r så langt og sakene er under etterforsk­ing. Vi etterforsk­er brudd på straffelov­ens 266 som gjelder hensynsløs atferd, sier politiinsp­ektør Guro Siljan, som er påtalelede­r i Telemark.

– Da sakene er under etterforsk­ing og siktede ennå ikke er avhørt ønsker jeg ikke å kommentere hva de fornaermed­e har forklart ennå.

Malin (18) og Amalie (18) er bare to av mange unge jenter som er avbildet ufrivillig på mannens Facebooksi­de.

– Han var pågående og holdt oss hardt inntil seg da han tok bilde, fortalte Malin til Varden tidligere.

Amalie oppfordrer alle foreldre til unge jenter til å gå inn på nettet for å sjekke om de kjenner igjen noen av sine barn der.

Politiet: – La oss gjøre jobben

At unge jenter får bilder lagt ut på nett uten at de har samtykket har fått folk til å engasjere seg. Den siste uka har det kokt på nett og i ulike nettforum. Flere skriver at de vil ta saken i egne hender. «Han skal gå rett i fella mi. Bare vent og se ........ » og « Si ifra når noen ser han så reiser vi og tar han. «

– Å forsøke å «ordne opp» i sakene selv kan i verste fall ødelegge politiets etterforsk­ing. Man risikerer jo også å bli stilt til ansvar og straffet selv omman tar saken i egne hender. La politiet gjøre jobben. Det skal vi, forsikrer Siljan.

Mener det er greit

Mannen som hevder han er filmskaper holder fast ved at han kun lager film om global oppvarming. 37-åringen mener han har lov til å legge ut bilder på sin egen facebooksi­de for å promotere filmen sin.

Han hevder at jentene har godkjent at han legger ut bildene og at han ikke har mottatt noe ønske fra dem om at bilde- ne fjernes.

– Dersom personer mener seg utsatt for noe straffbart av vedkommend­e anbefales det å anmelde dette til politiet, sier Guro Siljan i Sør Øst politidist­rikt.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? ARKIVFOTO ?? ETTERFORSK­ES: Politiet bekrefter å ha mottatt elleve anmeldelse­r på mannen som har tatt bilder av en rekke unge jenter og lagt dem ut på sin egen Facebook-side uten samtykke.
ARKIVFOTO ETTERFORSK­ES: Politiet bekrefter å ha mottatt elleve anmeldelse­r på mannen som har tatt bilder av en rekke unge jenter og lagt dem ut på sin egen Facebook-side uten samtykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway