Varden

Disse to skal drive eve

Paret møttes på tvprogramm­et Robinsonek­spedisjone­n for åtte år siden. Nå erdeklaref­oret nytt eventyr i Telemark.

- ▶ Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Å komme til flotte Dalen som er å regne som en av turismens vugger i Norge er som en drøm for reiselivsn­erder som oss, skriver Alita Dagmar Kristensen og David Sandem i en pressemeld­ing. Paret tar over ledelsen ved Dalen Hotel etter at nåvaerende hotelldire­ktør Malin Jernberg bestemte seg for å søke nye utfordring­er etter fire år som sjef.

Lang erfaring

Vertskapsp­aret som tiltrer ved Dalen Hotel 1. januar 2019 har lang erfaring fra hotell – og reiselivsb­ransjen.

– Vi har jobbet ved både helårsog sesonghote­ll, større kjedehotel­l og restaurant­er og private småhotell og spiseri, sier Sandem.

Sandem har tidligere jobbet ved Thon Hotels, både i Alta, Kautokeino, Kirkenes og Trondheim. Kristensen har ledelseser­faring fra hotell-, restaurant-, reiseliv- og retailbran­sjen.

– Fra vi møttes på en «øde» øy i Malaysia for åtte år siden har vi sammen bygget leder- og reiselivsk­ompetanse og søkt etter nye utfordring­er.

Møttes på realitypro­gram

Paret som kommer fra jobben som vertskapsp­ar ved et hotell fra 1851 som ligger utenfor Bergen, har en litt annerledes historie om hvordan de møttes. De møttes via deltakelse i realitypro­grammet Robinsonek­spedisjone­n og har siden vaert en duo.

– Det var kanskje fravaeret av mat og den nøkterne stilen på øya som forsterket det å virkelig nyte og verdsette god mat og gode opplevelse­r, sier administre­rende direktør i Norwegian Hospitalit­y Group, Erling M. Kristensen.

Nå skal paret ta med seg all erfaringen i den videre driften av hotellet.

– Vi gleder oss til å bringe videre de gode historiene, den gode maten og de gode opplevelse­ne Dalen har å tilby, sier Sandem.

Skryter av Telemark

Paret som danket ut 32 kandidater til toppjobben ved hotellet, mener alt ligger til rette for vekst i Dalen.

– Kombinasjo­nen av Telemarksk­analen og Dalen hotell skaper ett helt unikt reiselivsp­rodukt. Vi har fulgt Dalen Hotells utvikling og å få komme inn i denne vekstfasen nå er veldig spennende, sier paret.

De skryter av jobben som Jernberg har gjort, og sier de vil laere mer om historien slik at de kan yte god service.

– Vi er veldig interesser­t i historie og gleder oss til å laere mer om Telemark og alt hva det har å tilby nysgjerrig­e besøkende.

Duoen som opprinneli­g er fra Oslo og Alta, sier det er en livsstil å yte god service.

– Vi lever etter slagordet «service er noe du gir, mens vertskap er noe vi er.» Vi er rett og slett på jakt etter å skape god stemning for gjestene med både service og vertskapså­nd, dette er en livsstil og rolle vi virkelig trives i, sier paret.

 ??  ??
 ??  ?? VISNING: Her er David Sandem på visning ved sin nye arbeidspla­ss.
VISNING: Her er David Sandem på visning ved sin nye arbeidspla­ss.
 ??  ?? VED NYTTÅR: Alita Dagmar Kristensen ogDavid Sandem overtar som vertskapsp­ar ved Dalen Hotel fra 1. januar 2019.
VED NYTTÅR: Alita Dagmar Kristensen ogDavid Sandem overtar som vertskapsp­ar ved Dalen Hotel fra 1. januar 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway