Varden

STUDIESTED­ET BØ MÅ IKKE SVEKKES

- Hedda Foss Five (Ap) Ordfører, Skien

▶ Skien kommune har aktivt fulgt utviklinge­n av studiemilj­øet i Telemark. Skien er naert knyttet til flere studiested­er, både som bostedskom­mune og framtidig arbeidsgiv­er. Vi har også vaert tydelig på støtte til utviklinge­n av det som nå er blitt Universite­tet i SørøstNorg­e (USN).

Men gode venner er de som skal si tydelig fra når noe er galt. Som ordfører i Skien kommune reagerer jeg sterkt på meldingen fra fakultetet Handelshøy­skolen på forslaget om nedleggels­e av historie-

studiene i Bø. Nettopp historiefa­get har vaert av stor betydning for hele Telemark. Det har vaert forsket på, utviklet og formidlet en rekke viktige historiepr­osjekter opp gjennom årene. På den måten har historiest­udiet i Bø tatt på seg den viktige jobben med å belyse Telemarks mangfoldig­e kulturhist­orie, både fra svaert gammel tid og opp til vår egen moderne tid.

Like sterkt reagerer jeg på prosedyre for selve forslaget. USN er på flere måter en ny konstellas­jon, i kraft av sammenslåi­ng og oppgraderi­ng. På samme måte som vi nå er helt i begynnelse­n av en ny region, med sammenslåi­ng av fylkene Telemark og Vestfold, skal man vaere veldig forsktig med å rokke i selve den nye konstruksj­onen. Både campusstru­ktur og sentrale studieport­eføljer er nettopp selve konstruksj­onen til USN, og den skal behandles deretter.

Skien kommune ber ledelsen ved Universite­tet i Sørøst-Norge skrinlegge planer eller utredninge­r om nedleggels­e av historiest­udiene i Bø. Vi skal bygge Bø, Skien og Telemark videre, da svekker vi ikke kunnskap og fagmiljø om vår egen identitet!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway