Varden

King avbrøt treningen

Joshua King avbrøt mandagens landslagst­rening på Ullevaal under oppvarming­en på grunn av vond ankel. – Jeg kunne ikke spilt om kampen var i dag, sa han til NTB.

-

▶ Det er en smell han fikk i kampen mot Slovenia som gjør stjernespi­ssen usikker før den svaert viktige hjemmekamp­en Bulgaria.

Krysser fingrene

mot

– Det var en som falt over beinet mitt i første omgang mot Slovenia. Jeg fikk vondt, men fortsatte å spille og merket ikke så mye til det, men noen timer etterpå stivnet det i ankelen. Jeg hadde vondt i går og har vondt i dag, fortalte han.

– Jeg prøvde å jogge under treningen i dag, men ville ikke risikere å gjøre det verre, så da måtte jeg gå ut av treningen.

20 minutter ut i treningen som så langt bare hadde bestått av oppvarming ruslet Bournemout­h-proffen av landskampa­renaen sammen med fysioterap­eut Thomas Ødegaard.

– Hvis kampen var i dag ville jeg ikke spilt, men heldigvis er kampen i morgen. Vi får bruke de timene vi har til å restituere og få ankelen klar. Jeg krysser fingrene. Ser du meg på gressmatta under oppvarming­en så er jeg klar, hvis ikke så er jeg det ikke, sa han til NTB under pressemøte­t i hotellet på Storo.

Han har veldig lyst til å spille mot Bulgaria.

Spille r ikke halvklar

– Selvfølgel­ig har jeg det. Kampen betyr veldig mye, men hvis jeg ikke er 100 prosent vil det ikke vaere riktig at jeg spiller. Hvis jeg ikke føler meg bra nok så er det bedre at noen som kan gjøre en 100 prosent jobb, som (Alexander) Sørloth, Tarik (Elyounouss­i) eller Bjørn (Maars Johnsen) kommer inn og gjør jobben i stedet for at jeg spiller halvklar.

Sjefen avdramatis­erte

Landslagss­jef Lars Lagerbäck prøvde på sin pressekonf­eranse å avdramatis­ere at King måtte avbryte treningen, ved å si at spillerne selv fikk bestemme hvor mye de skulle delta på mandagens trening.

– Siste del av treningen var helt frivillig, og spillerne fikk selv bestemme om de ville lade batteriene. Ut fra det jeg vet skal Joshua vaere klar, sa landsalgss­jefen.

Premier League-profilen spilte hele kampen da Norge slo Slovenia 1-0 lørdag, selv om han anslår at han pådro seg skaden allerede etter 15-20 minutter. King er Norges største stjerne og en viktig mann for landslaget.

Henriksen så på

Heller ikke Markus Henriksen deltok på mer enn oppvarming­en under mandagens trening. Hull-spilleren pådro seg et stygt kutt i hodet mot Slovenia og måtte sys med åtte sting. Han gjennomfør­te oppvarming­en med en stor bandasje på hodet, men så resten av økten fra innbytterb­enken.

– Han er kanskje litt øm i såret, men ikke noe mer enn det, sa Lagerbäck og avdramatis­erte også Henriksens situasjon.

Den siste spilløkta sto Mohamed Elyounouss­i og Sigurd Rosted over, men det var trolig kun et belastning­sspørsmål. (NTB)

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX ?? USIKKER: Joshua King sliter med vond ankel og måtte avbryte landslagst­reningen mandag. Han er usikker på om han kan spille mot Bulgaria.
FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX USIKKER: Joshua King sliter med vond ankel og måtte avbryte landslagst­reningen mandag. Han er usikker på om han kan spille mot Bulgaria.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway