Varden

Anne Karin Sagvolden (Lullul) til minne

- Torgunn Lassen

Å sette ord på hvem og hva Lullul var er både godt og vanskelig. Godt – fordi det positive står i fokus. Vanskelig – fordi enda et avsnitt i livet er over.

Lullul og jeg kjente hverandre i mye over 80 år. Vi hadde en god og trygg barndom – skoletid sammen med mye lek og moro. Våre veier skiltes, men da jeg kom tilbake i 1990, gjenopptok vi kontakten og vennskapet. Vi hadde blant annet stor glede av arbeidet i Skotfoss Historiela­g. På den personlige fronten kom vi hverandre naer, med til dels sammenfall­ende livshistor­ier.

Det nye århundret startet dårlig for Lullul. Årene gikk fra vondt til verre. Sykdom, sorg og savn ble hennes hverdag, men hun reiste seg, sto rakrygget med en indre styrke, klaget aldri, men gledet seg desto mer over sine to gjenlevend­e barn, svigerbarn og barnebarn.

Lullul var en perfeksjon­ist som gledet seg over hjemmet sitt, hagen – oasen med alle traerne, buskene og blomsterpr­akten. Strikkepin­nene hvilte aldri, ei heller nål og tråd. Hun forsynte familien med sokker, votter, gensere og rakk også å brodere fire bunader med skjorter til de fire sønnedøtre­ne.

Nå er baerebjelk­en borte. Tomrommet er stort, men det gror i sporene.

Lullul og Armand fikk tre barn og sju barnebarn som de var genuint opptatt av. En stor arv sitter dere igjen med - Gleden, Kjaerlighe­ten, Rausheten og Naerheten.

Ann Karin, født 18.04.1934 – død 30.09.2018. Døpt – konfirmert – gift og bisatt i Skotfoss kirke. Ringen er sluttet.

Vi er mange som takker for følget – for vennskapet og for medmennesk­et.

Du kjempet på barrikaden­e, gikk fra skanse til skanse. Det ble ingen vinnere, ingen tapere Kjaerlighe­ten overvant alt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway