Varden

Kommunebud­sjetter, kaker og George Best

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Idisse dager er det full rulle om kommunebud­sjetter, for å overdrive litt. Og for å overdrive litt mindre så er rullingen så vidt i gang. Skiens rådmann har lagt fram sin lefse med mer eller mindre gode nyheter. Og der er det rettferdig fordeling av godene. Eller kanskje ikke. Mer rettferdig enn det er i Porsgrunn, kan det i hvert fall aldri bli. Det siste året har ordfører Robin Kåss delt ut bløtkaker til de fleste i kommunen som har gjort jobben sin. Men jeg venter fortsatt på at han skal legge ut noe på Facebook om at han har vaert og spandert noen godsaker på kommunens renholdere, som for et par år siden ble snytt for noen millioner kroner i lønn. Noe Varden vel har skrevet noen spaltemete­r om. Men de har jo omsider fått pengene tilbake, så det går mer eller mindre opp i opp. Og hvem trenger kake da, så glad som man da blir? Derimot har jeg registrert at både brøytemann­skapet og lokalavisa PD har fått sine rettmessig­e kalorier fra ordføreren.

Skiens tidligere ordfører, Rolf Erling Andersen, var enda mer handlekraf­tig. For noen år siden delte han ut en tusenlapp til alle strømabonn­enter. Og så kunne de bruke pengene til hva de ville: Enten sløse de bort på nye sikringer eller kjøpe en kake eller tre. Her vil jeg henvise til den gode, økonomiske rådgiver George Best, fotballgen­iet som dessverre gikk bort altfor tidlig. «Jeg brukte mye penger på fyll, damer og raske biler. Resten bare rotet jeg bort,» lød det noe omtrentlig­e regnskapet.

Det er nok mange som mener at også det offentlige Noreg roter bort mye penger. Men så har de da også mye penger å rote bort, siden vi alle betaler vår skatt med glede. Noen mener muligens George Bests budsjettst­yring er blitt et slags forbilde i enkelte bystyrer, men den der hørte dere ikke av meg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway