Varden

Kjendiser på Ap-liste

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Robin Kåss fortsetter som Porsgrunn Aps ordførerka­ndidat. Ellers er det mange kjente navn fra andre områder enn politikken på lista.

Porsgrunn Arbeiderpa­rti holdt sitt nominasjon­smøte foran kommuneval­get neste høst sist mandag. Det var ingen uenighet om de første plassene.

Nåvaerende ordfører Robin Kåss fortsetter. Det samme gjør varaordfør­er Janicke Andreassen. En tredje politiker med lang fartstid er nummer på lista er Trond Ingebretse­n.

Men bak de erfarne politikern­e øverst på lista er det mange man ikke ville si var opplagte kandidater ved et lokalvalg. På 39. plass finner vi artist of tidligere MGP-deltaker Aleksander Walmann. På 34. plass er mangeårig programled­er i Frokost-TV på TV2, Signe Tynning.

Ellers er tidligere ordfører Øystein Beyer (71), nå titulert som pensjonist, ført opp på 29. plass. En av landets mektigste fagforenin­gsledere, Mette Nord som leder Fagforbund­et, er på 26. plass.

Porsgrunn Ap fikk denne valgperiod­en inn 20 representa­nter i bystyret. Men på den ne lista er det bare forhåndsku­mulert seks. Foruten Kåss, Ingebretse­n og Andreassen er det Lillian Elise Esborg Bergane, 19 år gamle Fredrik Sørlie og Merethe Sjølie Pedersen. Disse er sikret plass i bystyret. Men bak dem kan velgernes endringer på listene gi store endringer. Det er heller ikke et ukjent fenomen at kandidater driver «personlig valgkamp», selv om andre partier nok har mer tradisjon for det enn Ap.

Tone Skau Jonassen, kjent som leder for Naturvernf­orbundet i Grenland gjennom en årrekke og senere konsulent i Bergfald miljørådgi­vere, er nummer 20. Vi finner Gro Jørgensen, journalist og informasjo­nssjef gjennom mange år, på 38 plass, og tidligere Varden-journalist Astrid B. Lund som nummer 24. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway