Varden

Løfterikt fra ordfører

Hallgeir Kjeldal går langt i å antyde at kommunen vil overta Kongens Dam på Herre.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Rundt 200 små og store var møtt fram for å bli klokere på hva som egentlig kan komme til å skje med Kongens Dam og dermed Hellestved­tvannet.

50 pensjonist­er var på Harrytur til Sverige, likevel har ikke oppslutnin­gen om et offentlig møte vaert større siden opprøret mot planene om en interkommu­nal søppelplas­s på Tråk. For den som husker slikt: Den kampen resulterte i dannelsen av grendelist­a som i sin tid feide inn i kommunesty­ret.

Streng regi

Møtet ble holdt i meget streng regi av Karsten Fiane fra Velforenin­gen. Han gjorde det klinkende klart at personangr­ep og usaklighet­er ikke ville bli tålt. Derfor var det heller ingen som buet eller ropte da dameier Rune Engen-Glug overrasken­de valgte å gå hjem etter å ha holdt et nesten tårevått forsvar for hvordan situasjone­n rundt Kongens Dam har blitt slik den er blitt: Nå måtte han bare legge dammen ned, om ikke andre tok ansvaret. Det hadde nok sett bedre ut om dameieren hadde valgt å stå i vinden.

Kan ikke tenke seg

Ap-ordfører Hallgeir Kjeldal høstet kraftig applaus da han forsvarte dammen og Herrevassd­raget. Han gjentok at Kongens Dam er like viktig for herrefolk som Tangen er for langesundf­olk. Til Varden sa han at kommunen i fjor foreslo for Rune Engen-Glug å overta demningen gratis, mot å også få overta alle de rettighete­ne Bamble Bruk påstår å ha i Herrevassd­raget.

Det innspillet ble den gang møtt med en kald skulder fra ▶ Bamble Bruk, men forslaget vil bli tatt opp igjen, sa ordføreren, som håpet NVE og kanskje også andre parter kan bli med i et spleiselag for å verne dammen.

▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ??
 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? VENNER: Ordfører Hallgeir Kjeldal fikk mange nye venner på Herre da han langt på vei lovet en løsning for Kongens Dam.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN VENNER: Ordfører Hallgeir Kjeldal fikk mange nye venner på Herre da han langt på vei lovet en løsning for Kongens Dam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway