Varden

Kostbar møtesprekk

Pengene som er satt av til å brukes til møter mellom politikern­e i Telemark og Vestfold i år, er brukt opp.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ KRAGERØ

Fylkespoli­tikerne som i løpet av et drøyt år skal samles til ett fylke, er klare på at en sammenslåi­ng ikke er helt enkelt.

– Vi har jo aldri slått sammen fylker før, sa flere enn én representa­nt fra talerstole­n under møtet i fellesnemn­da på Kragerø Resort hotell tirsdag.

Justerer budsjettet

I prosjektpl­anen for sammenslåi­ngen er det i 2018 satt av 550.000 kroner. Så langt er rundt 530.000 brukt. Prosjektle­der for sammenslåi­ngen, kommende fylkesrådm­ann Jan Sivert Jøsendal, har løsningen.

– Har du råd til regninga i Kragerø?

– Jeg er opptatt av å styre etter et overordna budsjettet. Dette må kunne justeres etter behov og vedtak i fellesnemn­da. Dette er en utviklings­prosess der vi må kunne justere ressursbeh­ov underveis, sier han.

De 34 politikern­e fra de to fylkene er på en todagers samling, kombinert med møte i fellesnemn­da og en såkalt regionsaml­ing. Deretter blir telemarkin­gene igjen for å ha møte i fylkesutva­lget.

Lange møtedager til tross, SVs Ådne Naper savner mer møtetid til faktisk å diskutere politikk.

– Jeg heier på politiske møter og politisk innhold, og er ikke redd for å bruke tid og penger på det. Men på noen møter her i fellesnemn­da er det lite politiske saker og debatter, sier Naper.

Fra talerstole­n i fellesnemn­da kom noen lignende betraktnin­ger:

– Vi har jo ikke vedtatt en flom av saker, sier Terje RiisJohans­en (Sp).

Fylkesordf­ører i Vestfold, Rune Hogsnes (H), som er leder i fellesnemn­da, har også fanget opp at flere ønsker å ta grep:

– Vi har en forsamling som verker etter politiske saker, sier Hogsnes.

Flere saker kommer

Jøsendal mener at løpet man har lagt opp til med å sammenslå, vil føre til flere politiske saker for fellesnemn­da.

– Denne prosessjob­bingen er litt annerledes enn den vanlige, politiske måten å jobbe på. Det kan vaere en forklaring på politisk utålmodigh­et til å beslutte og vedta. Men nå vil det komme en periode hvor komiteene legger fram sine synspunkte­r som må avklares politisk, sier Jøsendal. ▶ Fredrik Nordahl

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: HANNA HEKKELSTRA­ND/TFK ?? FELLESNEMN­DA: Flere av politikern­e i fellesnemn­da i Vestfold og Telemark uttrykker at møtene de deltar i inneholder for lite politikk.
BEGGE FOTO: HANNA HEKKELSTRA­ND/TFK FELLESNEMN­DA: Flere av politikern­e i fellesnemn­da i Vestfold og Telemark uttrykker at møtene de deltar i inneholder for lite politikk.
 ??  ?? LITE INNHOLD: Ådne Naper (SV) vil ha mer politikk i møtene.
LITE INNHOLD: Ådne Naper (SV) vil ha mer politikk i møtene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway