Varden

Flere nye boliger solgt i september

-

▶ I september økte nyboligsal­get i Norge med 10 prosent sammenlign­et med samme måned i fjor, viser nye tall fra Boligprodu­sentene. Det samlede nyboligsal­get i tredje kvartal økte med 3 prosent målt mot samme kvartal i fjor, men hittil i år ligger salget 6 prosent under fjoråret.

– Vi har en bra måned i september. Det er for tidlig å friskmelde, men vi skal vaere glad for en trend som viser en bedre utvikling i markedet, sier direktør Per Jaeger i Boligprodu­sentene.

Men så langt i år ligger både salg og igangsetti­ng under nivået i fjor. – De siste tolv månedene er det solgt 26.569 boliger. Dette er 13 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 28.280 boliger, 12 prosent under nivået for et år siden, sier Jaeger.

Igangsetti­ngen av nye boliger i tredje kvartal var 7 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Igangsetti­ngen fordelt på boligtype hittil i år viser en nedgang på 15 prosent for eneboliger, 25 prosent for småhus og 4 prosent for leilighete­r. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway