Varden

Skien løfter seg

- Nina Melfald tidligere bystyrepoi­liker

Byutviklin­gen i Skien by fortsetter, til glede for oss som bor og lever i byen.

Vi vet nå at Telemark Museum får bevilgning­er til det etterlengt­ende nye bygget som er planlagt i nordre/østre del av Brekkepark­en. Bygget blir i tre etasjer og skal romme nytt inngangspa­rti, utstilling­srom, kontorer, butikk, kafe og auditorium for å nevne noe. Dette bygget er det bare å glede seg til!

Forøvrig er vel de fleste kjent med planene for det nye Ibsenbibli­oteket/senter hvor to gode alternativ­er står mot hverandre. Det ene er Kultukvart­alet som omfatter Ibsenhuset med mer og Meierikvar­talet som ligger i sentrum.

Jeg holder en knapp på Meierikvar­talet fordi det ligger sentralt til og vil av den grunn bli et godt møtested for innbyggern­e i Skien. Her vil gågatene vaere sentrale og bli en pulserende del av prosjektet. I tillegg vil det bli enklere for turistene når et nytt turistkont­or er på plass i kvartalet. Jeg regner forøvrig med et det blir et godt samarbeid mellom Meierikvar­talet og Ibsenhuset.

Kverndalso­mrådet skal også rustes opp ved bygging av det nye sykehjemme­t i Skien. Et stedsvalg jeg er helt enig i, fordi dette blir liggende sentralt med bygarasje og sentral for kollektivt­rafikk rett ved. Mange hevder at brukerne ved denne beliggenhe­ten vil se rett inn i betong og murvegger og at beliggenhe­ten av den grunn ikke passer. Her vil det selvfølgel­ig legges opp for grøntareal­er og andte fascilitet­er. Man skal heller ikke se bort fra at noen brukere vil ha gleden av et pulsenrend­e byliv, enten via rullestol, rullator eller å gå på egne ben. Positivt er det også at Kverndalen får en stor utbygging utover sykehjemsd­elen, hvor også Lietorvet er en viktig «motor».

Arkaden vitualiser­es stadig med nye spisestede­r og forretning­er, dette passer også bra med et Handelstor­v som skal utvikles og forskjønne­s.

Glemmes på heller ikke den påbegynte restaureri­ngen av PM5-bygget på Smieøya. Her ligger det store planer for både innvendig og en spektakula­er utvikling av uteområdet, med en foss på den ene siden og en sluse/kanal på den andre.

Jeg har tidligere flere ganger sagt at jeg ønsker meg en gangbro fra Tollboden og over til sluseområd­et. En slik bro vil binde det indre havnebasse­ng sammen, slik at folk kan komme seg greit fra den ene siden til den andre. Denne bro burde allerede nå planlegges.

Flott er det også med ny flott laksetrapp, her hopper laksen!

Til slutt, i disse dager er det mange som pusser opp bygninger i sentrum av byen, blant har annet Bondeheime­n fått «new look» med nye og fine farver og er blitt et flott blikkfang i bybildet. Høyers Hotel pusses også opp og det skal bli spenennde å se bygnigens fasade når den blir «avkledd» og får vist seg frem. Borgengård­en restaurere­s og nå leser vi også at TA-gården skal rehabilite­res og males.

Skien er på rett vei, nå må vi innbyggere støtte opp om alt som skjer, prate positiv om byen vår og vaere gode ambassadør­er.

 ??  ?? NYBYGG: Ett av flere spennende prosjekter i Skien de kommende årene er Telemark Museums nye bygg, tegnet av arkitektfi­rmaet Børve & Borchseniu­s.
NYBYGG: Ett av flere spennende prosjekter i Skien de kommende årene er Telemark Museums nye bygg, tegnet av arkitektfi­rmaet Børve & Borchseniu­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway