Varden

Peker rett vei

Han har ikke levert helt som forventet, mennånaerm­er AndréSødlu­ndseg sitt gode gamle jeg.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

▶ Andrè Sødlund har slitt litt etter overgangen til Odd, men nå begynner indreløper­en å naerme seg sitt gode gamle jeg.

▶ I lørdagens kamp for Odds nest beste mot Raufoss fikk vestfoldin­gen vist fram litt av det som bor i ham – før han måtte ut med en lårskade.

– Jeg føler at det var veldig positivt mot Raufoss. Nå var det ikke så lenge jeg fikk spille før jeg måtte ut, men jeg følte meg utrolig pigg og jeg føler at ting begynner å sitte litt bedre nå, sier Sødlund.

Stigende kurve

Indreløper­en var ikke veldig fornøyd da han måtte kaste inn håndkleet i lørdagens kamp, men er glad skaden ikke viser seg å vaere av det veldig alvorlige slaget.

– Det ser bra ut. Det føles i alle fall mye bedre ut nå enn det gjorde. Det kjentes ikke så veldig bra ut utover i kampen mot Raufoss, men nå kjennes det egentlig greit ut. Så det er positivt, sier Sødlund.

Om det betyr at han er klar for spill allerede til helgen gjenstår å se. Odd 2 møter Elverum på bortebane lørdag, mens Odd møter Haugesund på Haugesund stadion i Eliteserie­n søndag.

– Sånn som det føles nå, så er det i alle fall en veldig stigende kurve. Det var null problem å trene i dag (tirsdag), og det kjennes som sagt mye bedre ut enn hva det gjorde lørdag kveld. Men vi får se an utover uka, sier Sødlund.

Bedre selvtillit

Han er den første til å innrømme at ting ikke har gått helt på skinner etter overgangen fra Sandefjord.

– Det har vaert en prosess og det er litt kjedelig når en vet at en har mer inne enn det en får vist fram. Det er nesten så en ikke kjenner seg selv igjen. Men nå begynner ting å sitte. Selvtillit­en er på bedringens vei og jeg satt igjen med et smil etter matchen mot Raufoss, selv om jeg var litt nervøs for skaden. Det var godt å få vist fram litt at de kvaliteten­e en vet at en har og som man prøver å få ut hver eneste dag, sier han.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er glad for at det omsider har begynt å løsne for 21-åringen.

Banens beste

– Når har kom hit manglet han intensitet­en i spillet som vi ønsker. Det har blitt litt for mye jogging, og vi må ha folk som trøkker til. Det har jeg forklart han. I tillegg har han ikke spilt indreløper før, så det har hatt litt å si. Men nå har han fått mer tid. Han har skjønt poenget og den halvtimen han fikk mot Raufoss var han god. Da var han banenes beste spiller. Da ser en litt av potensiale­t hans. Han er 21 år, han er en ung gutt, så det var veldig gledelig, sier Fagermo.

Ingen store endringer

Om 21-åringen, som i forrige serierunde kom inn for Stefan Mladenovic helt på tampen av 2-0-oppgjøret mot Ranheim, får noen flere eliteserie­minutter mot Haugesund søndag gjenstår å se.

– Nå må vi først se an lårskaden hans, og det blir heller ikke store endringer fra laget som vant mot Ranheim, sier Fagermo.

«Det har vaert en prosess og det er litt kjedelig når en vet at en har mer inne enn det en får vist fram. Det er nesten så en ikke kjenner seg selv ig jen»

André Sødlund, Odd-spiller

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT
 ??  ?? GOD: André Sødlund har endelig begynt å finne tilbake til sitt gode gamle jeg. Mot Raufoss var han ifølge Dag-Eilev Fagermo banens beste før han måtte ut med skade etter en drøy halvtime
GOD: André Sødlund har endelig begynt å finne tilbake til sitt gode gamle jeg. Mot Raufoss var han ifølge Dag-Eilev Fagermo banens beste før han måtte ut med skade etter en drøy halvtime

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway