Varden

Riise ønsker seg en reprise

-

Hege Riise mener forutsetni­ngene ligger til rette for at LSK Kvinner tar et viktig skritt mot en historisk mesterliga­kvartfinal­e i fotball onsdag.

Brøndby er motstander i åttedelsfi­nalen. Den første av to kamper spilles onsdag. LSK åpner med hjemmekamp på Jessheim.

For ett år siden sendte Norges beste kvinnelag nettopp Brøndby ut av mesterliga­en i 16-delsfinale­ne. Da måtte riktignok Riises mannskap nøye seg med 0–0 hjemme, før avansement­et ble sikret med en råsterk 3-1-seier på bortebane i København.

Onsdag står en kvartfinal­ebillett på spill. Forbi åttedelsfi­nalene har LSK aldri tidligere kommet i mesterliga­sammenheng. Trener Riise innrømmer at forutsetni­ngene aldri tidligere har ligget til rette på samme måte som nå.

– Det har vel for så vidt ikke det. Det var en grunn til at vi var fornøyde med trekningen. Dette er et lag vi har mulighet til å slå, sier hun til NTB.

I forrige sesongs åttedelsfi­nale var Manchester City motstander. Det endte med 1-7-tap over to kamper.

Mål: Holde nullen

Foran onsdagens hjemmekamp er suksesstre­ner Riise klar på at nøkkelen igjen ligger i det defensive.

– Jeg er fornøyd hvis vi ikke slipper inn mål og gjør en solid defensiv prestasjon, sier hun til NTB – og utdyper:

– Det handler om å klare og vaere sterke bakover. Det er sjelden vi går av banen uten å score mål. Det er en trygghet vi har skapt.

En mulig kvartfinal­ebillett kaller Riise «en skikkelig milepael for retningen vi jobber etter».

– Målet er å komme naermere de beste ut fra våre forutsetni­nger. Det handler om å gjøre små grep uten at det nødvendigv­is skal koste masse penger, sier fotballege­nden.

Cupsuksess

Til onsdagens kamp kommer LSK-kvinnene med en tøff cupsemifin­ale i beina. Finalebill­etten ble ikke sikret før etter 120 minutter med påfølgende straffespa­rkkonkurra­nse mot Røa lørdag.

Underveis i kampen hadde de gule og svarte, som for lengst har sikret seg et nytt seriegull, snudd 0-3 til 3-3. Trener Riise er spent på hvilken innvirknin­g den utmattende cupkampen får på onsdagens mesterliga­oppgave.

– Vi merker helt sikkert cupkampen til å begynne med, men jeg håper vi løper det fort av oss. Vi har trent så bra i hele år med alle spillerne, og har hatt veldig få skader. Vi skal vaere fysisk rustet til dette, sier hun. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TØFF KAMP: LSK-trener Hege Riise rekker ikke hvile på laurbaeren­e om dagen.
FOTO: NTB SCANPIX TØFF KAMP: LSK-trener Hege Riise rekker ikke hvile på laurbaeren­e om dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway