Varden

Slapp med skrekken

Norges U21-landslag slapp inn et tidlig mål i hjemmemøte­t med tabelljumb­o Aserbajdsj­an i EMkvalifis­eringen. Til slutt ble det bare 1-1 etter en sen utligning.

-

▶ Leo Skiri Østigård debuterte for U21-laget og sto for Norges eneste mål.

Marienlyst i Drammen har vaert et fort for U21-gutta. Der har de ikke tapt på over tre år. Aserbajdsj­an kom til kampen med bare to poeng.

Et svakt tilbakespi­ll fra vanligvis solide Tobias Børkeeiet ble snappet opp, og Odd-målvakten Sondre Rossbach endte opp med å felle motstander­en. Etter en litt nølende og avventende norsk åpning tok gjestene 1-0 på et unødvendig straffespa­rk før det var gått ti minutter. Fahmin Muradbayli scoret fra krittmerke­t.

NFF-fadesen

Ifølge U21-landslagss­jef Leif Gunnar Smerud hadde kampen betydning til tross for at sjansene for å nå EM-sluttspill­et røk med tapet for Tyskland fredag. U21-landslaget­s kvalifiser­ing kom skjevt ut etter NFFs fadese rundt Kristoffer Ajers spill til tross for at han var utestengt. Konsekvens­en ble at Norge mistet tre poeng.

– Kampen har fortsatt en betydning. Vi ønsker å avslutte

kvalifiser­ingen med denne fantastisk­e gjengen på en bra måte. Hvis vi vinner i kveld har vi et poengsnitt på to poeng per kamp på de to siste kvalikene totalt. Det er meget sterke tall. Vi spiller også for rankingen inn mot neste kvalik, så tre poeng mot Aserbajdsj­an blir viktig, sa Smerud.

Etter den tidlige kalddusjen flyttet det norske laget spillet sitt høyere opp på banen og begynte å produsere en rekke fete muligheter i det etter hvert tett befolkede Aserbajdsj­an-feltet.

I metallet

Tobias Heintz hadde en treffer i stolpen etter et flott forarbeid fra kaptein Morten Thorsby. Thorsby scoret to av målene i 3-1-kampen i Baku i det forrige møtet mellom de to lagene.

Erling Braut Haaland kom inn etter 56 minutter, og den norske styrken i luftrommet inne i feltet ble betydelig bedret.

Heintz hadde også en god mulighet på et frispark fra samme posisjon han scoret i europaliga­en for Sarpsborg mot St. Gallen.

Kvarteret før slutt kom endelig et norsk mål. Stopperen Østigård var flyttet fram i angrep, og han stusset ballen i mål i duell med tre motstander­e.

Norge både skulle og burde ha tatt alle poengene. Vebjørn Hoff hadde blant annet en avslutning i stolpen i siste spilleminu­tt. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? UAVGJORT: Vebjørn Hoff (t.h.) og de norske U21-gutta spilte 1-1 i Drammen.
FOTO: NTB SCANPIX UAVGJORT: Vebjørn Hoff (t.h.) og de norske U21-gutta spilte 1-1 i Drammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway