Varden

G19-landslaget videre i EM-kvalifiser­ingen

-

Rosenborgs Erik Botheim scoret kampens eneste mål i EM-kvalifiser­ingen mot Albania. Det gjorde at G19-landslaget avanserte til eliterunde­n i mars neste år.

Avansement­et kom takket vaere Ukrainas 4-1-seier over Slovakia. Norge tapte 1-2 for slovakene, men vant med samme sifre over Ukraina. Dermed gikk ukrainerne og nordmennen­e videre fra puljen.

Det var etter en drøy halvtimes spill at Botheim fant nettet Det er det norske G18-landslaget som spiller, men det er om en plass til UEFAs G19-EM neste sommer det spilles om.

Halldor Stenevik gjorde et nydelig forarbeid med sitt raid på høyresiden før han skrudde ballen bak forsvaret. Den havnet hos Botheim, som bredsidet ballen i mål på bakre stolpe

– Et helt fantastisk mål, sa landslagst­rener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

– Dette kullet har vaert i et mesterskap før, og jeg tror de har en god sjanse til å spille seg til et nytt mesterskap, sa han videre om eliterunde­n som skal spilles i mars neste år.

– Det var ingen lett kamp. Vi spilte på en litt utfordrend­e bane. Albania hadde lagt om formasjone­n og kom med fem bak. Det var krevende å bryte gjennom, men heldigvis møtte vi Sverige som spilte i samme formasjon for en måned siden, så vi visste hva det handlet om, sa «Paco». (NTB)

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB SCANPIX ?? MATCHVINNE­R: Rosenborgs Erik Botheim ble matchvinne­r da Norge slo Albania 1-0 i EM-kvalifiser­ingen for G19-lag tirsdag.
FOTO: OLE MARTIN WOLD / NTB SCANPIX MATCHVINNE­R: Rosenborgs Erik Botheim ble matchvinne­r da Norge slo Albania 1-0 i EM-kvalifiser­ingen for G19-lag tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway