Varden

Loves opprop på utsiden av bussen

Det blir opprop av holdeplass og busslinje på utsiden av bussene i Grenland.

-

Det fortalte Per Kåre Sortevik fra Telemark fylkeskomm­une i forbindels­e med «Tilgjengel­ighetens dag», som ble markert mandag.

– Fortsatt er det en del tekniske utfordring­er, men de bør kunne løses, understrek­er Sortevik. Han regner med at systemet vil vaere på plass i løpet av et års tid.

Aud Hartvigsen, styremedle­m i Norges Blindeforb­und Telemark er veldig fornøyd med at det nå etter hvert blir opprop av holdeplass på utsiden av bussen. Da blir det mye enklere for meg å finne riktig buss. Jeg bruker M2, men den er ikke enkel å finne når man ikke ser hva som står på bussene. Når den nye busstermin­alen er på plass i Skien sentrum skal alle bussene kjøre fra et bestemt punkt, da er det helt avgjørende at det blir opprop på utsiden av bussen, forteller Hartvigsen.

Tilgjengel­ighetens dag arrangeres hvert år av Norges Blindeforb­und og årets tema var altså opprop av holdeplass­er på utsiden av bussen. Ref.

 ?? FOTO: TERJE WEBER ?? BUSS FÅR LYD: Per Kåre Sortevik fra fylkeskomm­unen og Aud Hartvigsen fra blindeforb­undet ved høyttalere­n for linje-informasjo­n.
FOTO: TERJE WEBER BUSS FÅR LYD: Per Kåre Sortevik fra fylkeskomm­unen og Aud Hartvigsen fra blindeforb­undet ved høyttalere­n for linje-informasjo­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway