Varden

Feirer tre dager til ende på Gulset

Silje Stendalen Tolnes (27) har gode godterimin­ner fra Gulsetsent­eret, som fra i morgen feirer sin 40-årsdag.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

27-åringen flyttet tilbake til Gulset i fjor. Tirsdag trillet hun sin Marie på senteret, sammen med venninnen Susanne Tollnes-Johansen (26) med ditto barnevogn.

– Det er på Gulsetsent­eret jeg handler, sier Silje til Varden. De sterkeste barndomsmi­nnene fra senteret er kioskens «slimgodt» og godteri formet som små hamburgere.

Startet på et gjørmete jorde

Harald Tiedemann Hansen (62), landskjent som tidligere sykkelpres­ident, har masse kremmermin­ner fra Gulset så å si helt tilbake fra da kuene på Lunde gård ble fordrevet til fordel for annen naering. Da Gulsetsent­eret ble offisielt åpnet 20. september 1978, hadde faren Per Hansen allerede drevet kolonial her i fem år.

– Det var helt fra starten av planer om at Pers Marked skulle bli en del av et framtidig kjøpesente­r. Lokaliseri­ngen var helt og holdent politisk bestemt. Fars ønske var å legge butikken naer ringveien, ved Plassane, minnes Tiedemann Hansen.

Matbutikke­n målte opprinneli­g 5-600 kvadratmet­er og ble dobbelt så stort som en del av senteret. Tiedemann Hansen jobbet selv i farens butikk fra 17-18-årsalderen, primaert i fiskediske­n. Pers Marked-butikkene ble solgt til Norgesgrup­pen i 2000. I dag er det Kiwi i senteret.

Linda Barth Skau er senterlede­r for Gulsetsent­eret - og fire andre sentre i fylket. Gulsetsent­eret huser i dag 13, snart 14 virksomhet­er. En ny bingo, Spillorama, er på vei inn.

- Det er spennende tider her. Hele området skal moderniser­es, påpeker senterlede­ren.

Tre dagers feiring

Pioneren Per Hansens barnebarn Cathrine Kullerud Hansen (35) har i åtte år drevet Tango frisør ved senterets inngang.

– Dette har vaert mitt andre hjem. Som barn sov jeg under pappas møtebord og har vaert med på utallige vareopptel­linger. Det morsomme er at eldre folk fortsatt kaller senteret for «Pers». Det gjør forresten jeg også, ler Kullerud Hansen. Hun håper både på litt flere butikker og utvidelse av senteret.

Ordfører Hedda Foss Five åpner jubileet torsdag 18. oktober. På festprogra­mmet til og med lørdag står alt fra kåseri og foredrag til barnesang og barnefores­tilling.

 ??  ?? VETERANEN: Per Sigurd Isaksen i Gulset Isenkram har holdt på i naer 40 år i senteret. Det brede vareutvalg­et trekker folk fra fjern og naer.
VETERANEN: Per Sigurd Isaksen i Gulset Isenkram har holdt på i naer 40 år i senteret. Det brede vareutvalg­et trekker folk fra fjern og naer.
 ??  ?? BARNEBARN: Cathrine Kullerud Hansen har drevet Tango frisør i åtte år. Farfaren Per Hansen grunnla senterets forløper Pers Marked i 1973.
BARNEBARN: Cathrine Kullerud Hansen har drevet Tango frisør i åtte år. Farfaren Per Hansen grunnla senterets forløper Pers Marked i 1973.
 ??  ?? FLYTTET TILBAKE: Silje Stendalen Tolnes (t.v.) flyttet i fjor tilbake til barndommen Gulset. Hun handler gjerne på Gulsetsent­eret, her sammen med venninnen Susanne Tollnes Johansen.
FLYTTET TILBAKE: Silje Stendalen Tolnes (t.v.) flyttet i fjor tilbake til barndommen Gulset. Hun handler gjerne på Gulsetsent­eret, her sammen med venninnen Susanne Tollnes Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway