Varden

Det er forunderli­g hvor forskjelli­g det er mulig å vurdere hendelsers karakter.

-

▶ Onsdag ettermidda­g kunne Aftenposte­n avsløre at stortingsr­epresentan­t Mazyar Keshvari (Frp) har levert reiseregni­nger til Stortinget for reiser som aldri har funnet sted. Avisen kan legge fram opplysning­er, etter å ha fått innsyn i reiseregni­nger, som viser at han har levert udokumente­rte krav på 36.000 kroner for reiser der avisen i samme tidsperiod­e har dokumentas­jon på at han har vaert i hjembyen Oslo – der han også leder Frps lokallag. Videre har han levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder bestrider at han har vaert på besøk. Ifølge avisen er det totalt levert inn og krevd utbetaling for reiseregni­nger for 290.000 kroner der det ikke er levert dokumentas­jon på at reisene faktisk har funnet sted.

▶ På vegne av stortingsr­epresentan­ten uttaler advokat Arve Lønnum følgende: «Ved en rekke anledninge­r har han levert feil reiseregni­nger til Stortinget­s administra­sjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforkla­re dette og gir en uforbehold­en unnskyldni­ng. Han innser det han har gjort er uakseptabe­lt og er svaert preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolle­ger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebeta­lere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått.» Keshvari innrømmer med andre ord at han har svindlet og jukset med skattebeta­lernes penger.

▶ For to uker siden omtalte Keshvari, som har framstått som tidvis svaert tøff i retorikken mot andre, KrFs retningsva­lg som det «ultimate forraederi». Fiktive, urettmessi­ge reiseregni­nger, på sin side, er altså «feil». Det er forunderli­g hvor forskjelli­g det er mulig å vurdere hendelsers karakter.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway