Varden

Politiet vet hvem «ripedamen» er

-

▶ SKIEN Her går «ripedamen» inn i Bygarasjen. Politiet kjente henne igjen på overvåking­sbildet.

– Vi vet hvem hun er, sier leder av E-jouravsnit­tet, Rolf Staulen.

Kvinnen går inn i Bygarasjen, der hun ripet opp fem biler fullstendi­g. I en halvtime jobbet hun som besatt med å skade bilene.

– Jeg har ikke sett maken til haerverk, sier leder av Bygarasjen, Erik Kvam. Den mistenkte er en kvinne i 20-årene fra Grenland. Politiet kjenner henne fra tidligere, fra andre sammenheng­er.

– Hun ble gjenkjent på bildet av tjenesteme­nn som vet hvem hun er, sier Staulen. Kvinnen er foreløpig ikke pågrepet, men politiet vet hvor hun befinner seg.

– Vi får tak i henne til et avhør når vi trenger det. Politiet regner saken som oppklart, sier Staulen. Overvåking­sbildet er tatt på vei inn, klokken 22.30 lørdag kveld. Kvinnen er fullt gjenkjenne­lig på bildet. I tillegg er hun filmet på flere kameraer mens haerverket pågikk.

Det skjedd lengst inne i garasjen, og hun er filmet på lang avstand, men det er mulig å se hva som skjer.

– Det pågikk en halvtimes tid. Kvinnen gikk vekk fra bilene, men kom tilbake og fortsatt haerverket. Hun fortsatt med de samme bilene, biler som bare sto noen meter unna ble ikke skadet. Av skadene ser det ut som haerverket kan vaert utført med en spikerkam eller lignende redskap, sier Kvam.

Han anslår at det ble utført skader for et sekssifret beløp, flere hundre tusen kroner.

– Jeg har vaert i kontakt med en bileier, som fikk ødelagt en BMW sportsbil. Det var mulig de måtte skifte hele karosserie­t, sier Kvam.

▶ Jon-Inge Hansen

 ?? FOTO: OVERVÅKNIN­GSBILDE ?? GJENKJENT: Dette bildet avslørte «ripedamen». Hun ble gjenkjent av polititjen­estemenn som vet hvem hun er.
FOTO: OVERVÅKNIN­GSBILDE GJENKJENT: Dette bildet avslørte «ripedamen». Hun ble gjenkjent av polititjen­estemenn som vet hvem hun er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway