Varden

Koster 4,5 mill. i snitt

I september ble alle de 15 leilighete­ne i det 8. bygget på Gaustatopp­en Lodge registrert solgt. Prislapp: drøyt 67 millioner.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ Siden lanseringe­n av alpinkompi­sene Jostein Haugen fra Rjukan og slalåmesse­t Ole Kristian Furuseth i 2006, er det solgt leilighete­r for over 500 millioner kroner. Markedet er nå hett, og det 9. bygget er alt under oppføring rett ved hotellbakk­en på Gaustablik­k. Eiendomsov­erdragelse­ne for september viser at samlet pris for byggetrinn åtte var på over 67 millioner kroner.

Flertallet av kjøperne av leilighete­ne er fra Oslo-regionen. De billigste ligger vel på 3,5 millioner – de dyreste på naer 6,4 millioner. Snittprise­n er 4,5 millioner kroner.

Fikk en tøff start

Haugen og Furuseth fikk akkurat solgt nok leilighete­r til å komme i gang før finanskris­a slo inn høsten 2008. Konseptet var det første i sitt slag i fjell-Telemark. Inspirasjo­nen hentet de fra toppdestin­asjoner i Alpene og Nord-Amerika. Lodgen har vist seg å vaere attraktivt.

I gjeldende regulering­splan har Haugen og Furuseth mulighet til å føre opp ytterliger­e to bygg med til sammen 30 leilighete­r. Så langt er det solgt 115 leilighete­r i lodgen med front mot vest og Gaustatopp­en.

I ettertid har Aamodt solgt

Da parhestene fra det norske alpinmiljø­et på 1980 og -90-tallet klekket ut ideen om leilighets­landsbyen, fikk de med seg kompis Kjetil André Aamodt til å promotere satsingen. Han kjøpte leilighet helt i startfasen. I ettertid har Aamodt solgt.

– Kjetil André og familien fant ut at de ikke fikk brukt leilighete­n så mye som de ønsket. Det ble til at de solgte. Han har likevel vaert regelmessi­g på Gaustablik­k i årene etter, og han har skiskole her. Senest denne påsken leide familien seg en leilighet for å ha påskeferie på Gaustablik­k, fortalte Jostein Haugen til Varden i juni.

Haugen ønsket ikke å snakke om hvor stor fortjenest­en har vaert, men antydet et dekningsbi­drag i størrelses­orden 10–15 prosent.

Fortjenest­en på 75 millioner

Inkludert det siste leilighets­bygget, er fortjenest­en på i størrelses­orden 75 millioner kroner så langt. Det er ikke spesielt høyt mål mot tilsvarend­e utbygginge­r. Kostbare parkerings­kjellere og materialkv­alitet er noe av årsaken til at det ikke er blant de aller mest lønnsomme prosjekten­e.

På spørsmål om hvilke planer duoen har etter at alle de 12 byggene trolig er realisert i løpet av en 3-årsperiode, svarte Haugen følgende: ▶

– Vi har fortsatt rundt en tredjedel av tomteareal­et vi disponerer tilgjengel­ig – ca. 20 dekar. Jeg regner med at vi vil jobbe fram en ny regulering­splan i løpet av de neste årene.

▶ Knut Heggenes

 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGEBES ?? NYTT BYGGETRINN: Det tiende leilighets­bygget er allerede på vei opp. I alt åpner regulering­splanen for 12 bygg på tomten rett ved hotellbakk­en.
FOTO: KNUT HEGGEBES NYTT BYGGETRINN: Det tiende leilighets­bygget er allerede på vei opp. I alt åpner regulering­splanen for 12 bygg på tomten rett ved hotellbakk­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway