Varden

Ikke E18-innsigelse

Fylkespoli­tikerne fremmer ikke innsigelse mot regulering­splanen for ny E18 gjennom Porsgrunn, men nøyer seg med “sterke planfaglig­e råd”.

- ▶ KRAGERØ ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

En lang debatt i fylkesutva­lget osdag kveld endte med et litt fagspråk-preget vedtak som viste at fylkespoli­tikerne er opptatt av framkommel­ighet for trafikken fra Telemark ut på E18.

De er opptatt av at natur, miljø og bebyggelse på Eidangerha­lvøya skal tas vare på, og de er for at kollektivt­rafikken skal komme greit fram. Men framfor alt er de opptatt av at den nye veien ikke må bli forsinket.

Løsningsor­ientert

– Dette er en krevende sak, understrek­et fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap).

– Vi mener det er avgjørende å bidra til en rask og god gjennomfør­ing. Vi vil ta vare på kulturminn­er og vaere konstrukti­ve og løsningsor­ientert.

Porsgrunns ordfører Robin Kåss (Ap) har advart mot at en innsigelse kan forsinke byggingen av veien i flere år. Han hadde vaert til stede på et møte med fylkespoli­tikerne tidligere på dagen, og fulgte debatten om E18 fra tilhørerpl­ass.

Må se ut over kommunen

– Som den nye E18 er foreslått, er løsningen ikke god for trafikk til og fra Telemark, mente Edvard Maeland (H). Leder for Samferdsel­sutvalget, Knut Duesund (KrF) sa seg enig med Maeland.

– Vi må se det regionale perspektiv­et. Han var heller ikke enig med fylkesordf­øreren når han ikke ville bruke innsigelse­sretten.

– Vi må ta rollen med innsigelse. Men flertallet ble med på Løkslids diplomatis­ke løsning.

– Se til Larvik. Det er ikke blitt dårlig med lang innkjøring fra sør, kommentert­e Terje RiisJohans­en (Sp).

– Jeg synes ikke et svaert kryss er bra. Det er viktig at ny grenlandsb­ru ikke blir forsinka. Han kom med forslag for å gardere seg mot der, og det ble vedtatt:

Brua skilles ut som egen plan. Men man behandler ikke en stor veiutbyggi­ng i 2018 uten at det kommer miljøargum­enter mot. Her var det Ådne Naper (SV)

– Jeg stiller spørsmål ved behovet for Norges største veimaskin på Eidanger.

I kveld blir det mer E -18-debatt. Skien bystyre holder ekstraordi­naert møte for å uttale seg om E18.

 ??  ?? NY HOVEDVEI: Denne skissen viser hvordan den nye E18 over Eidangerha­lvøya kan bli. Det skaper stort politisk engasjemen­t.
NY HOVEDVEI: Denne skissen viser hvordan den nye E18 over Eidangerha­lvøya kan bli. Det skaper stort politisk engasjemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway