Varden

Storkontro­ll på E134

Utryknings­politiet og statens vegvesen har hatt en stor trafikkont­roll på E134 i Notodden tirsdag. 12 biler ble avskiltet.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Politiet, Statens vegvesen og tollvesene­t hadde tirsdag storkontro­ll på E134 gjennom Notodden fra klokken 12 til 20.

12 biler avskiltet

Totalt ble 203 kjøretøy kontroller­t,opplyser Sør-øst politidist­rikt på Twitter, og lister opp følgende resultat:

Syv biler ble avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll. Det ble skrevet ut to forenklede forelegg for fart og mobilbruk. En sjåfør ble anmeldt for promillekj­øring. Fire sjåfører fikk gebyr for manglende vognkort. To sjåfører fikk gebyr for dårlige dekk.

Arne Waerdahl i Statens vegvesen deltok på kontrollen. Han opplyser at totalt 12 biler ble avskiltet i løpet av dagen.

– Det ble avdekket ved hjelp av skiltgjenk­jennelse, og går på begjaering­er fra forsikring­sselskap og manglende EU-kontroll. Det var en veldig grei kontroll, hvor det ikke ble avdekket noen alvorlige trafikkfar­lige forhold. Teknisk ble spesielt lys og dekk kontroller­t, som jo er aktuelt for årstiden vi går inn i nå, sier Waerdahl.

11 lastebiler fikk bruksforbu­d

Samtidig som bilistene ble kontroller­t, ble også vogntog og lastebiler vinket inn på kontrollst­asjonen. 25 tunge kjøretøy ble kontroller­t.

– Vi har hatt fokus på lastsikrin­g og teknisk kontroll. Av de 25 lastebilen­e fikk 14 av dem en form for skriftlig reaksjon, som teknisk mangellapp eller dårlig lastsikrin­g. Elleve av dem ble stående igjen. Det var litt over snittet enn hva vi hadde regnet med. Vi har hatt nok å henge fingrene i, sier overingeni­ør Thore Paulsen i Statens vegvesen region sør.

Det ble også delt ut tre gebyrer for for mye last. Det største var på 18.200 kroner.

 ?? FOTO: KJELLAULIE ?? KONTROLL PÅ E134: 12 biler ble avskilte og 11 lastbiler fikk bruksforbu­d etter storkontro­llen tirsdag.
FOTO: KJELLAULIE KONTROLL PÅ E134: 12 biler ble avskilte og 11 lastbiler fikk bruksforbu­d etter storkontro­llen tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway