Varden

Tenker 17. mai nå

For denne trioen er nasjonalda­gen ikke lenger unna enn at de ber Skiens lag og foreninger om hjelp til planleggin­gen.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Tirsdag 6. november er det konstituer­ende møte for 17. maikomitee­n på rådhuset i Skien. Komiteens oppnevnte leder Halvor Berg-Hanssen og nestleder Kathrine Nakken er litt tidligere ute enn vanlig med første fase i forberedel­sene til 2019.

Med for 22. gang

– Vi kommer ofte litt seint i gang. Denne gang ønsker vi å l komme i gang før jul, sier BergHansse­n, på dagen sju måneder før neste festdag i rødt, hvitt og blått. Høyre-politikere­n med Gjerpen i sitt hjerte engasjerer seg i 17. mai i Skien for 22. gang.

Berg-Hanssen og Nakken fra Skien By vil ikke si at det tidligere har vaert problemati­sk å bemanne komiteen på ca. ti medlemmer, men vil gjerne ha med seg nye krefter. Her trengs ikke bare korpsansva­rlig og togsjef, men også flere hender til ulike arbeidsopp­gaver.

– Når 6.500 barn skal sluses inn og ut i tog, må det settes opp rekkefølge og så videre, påpeker Berg-Hanssen. Han opplyser at komiteen møtes om lag en gang i måneden før den store dagen.

Ingen invitasjon­er ut

Innbydelse til konstituer­ende møte i 17. mai-komiteen sendes ikke lenger ut til foreningsl­ivet, men er lagt ut på kommunens hjemmeside. Eventuelle spørsmål kan rettes til komiteens sekretaer Inger Marie B. Kongsbakk på rådmannsko­ntoret.

Som eksempel på fornyelse påpeker leder og nestleder at komiteen ofte får høre at «det er så lite musikk i toget».

– Vi har jo de korpsene vi har, men er det andre korps der ute av det mer uformelle slaget, så ta gjerne kontakt, oppfordrer de to.

For Høyre-politikere­n er markeringe­n av dagen både hyggelig og av stor betydning.

– Vi har jo et av de eldste og mest velfungere­nde demokratie­r i verden. Hvis vi ikke kan samle oss om å ta vare på dette, kommer vi heller ikke videre, påpeker han.

Det er avsatt 2-300.000 kroner til arrangemen­tet, som i hovedsak går til korpshonor­arer og dagens arrangemen­t i Ibsenhuset, hvor de som nylig har fått norsk statsborge­rskap er saerlig invitert.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? ØNSKER SEG FLERE: Nestleder Kathrine Nakken, leder Halvor Berg-Hanssen og sekretaer Inger Marie B. Kongsbakk inviterer alle lag og foreninger i kommunen til rådhuset i Skien 6. november for å konstituer­e 17. mai-komiteen for 2019.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ØNSKER SEG FLERE: Nestleder Kathrine Nakken, leder Halvor Berg-Hanssen og sekretaer Inger Marie B. Kongsbakk inviterer alle lag og foreninger i kommunen til rådhuset i Skien 6. november for å konstituer­e 17. mai-komiteen for 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway