Varden

Positiv til tema

Baerekraft og miljø er tema for årets utstilling. Eva Ulvin mener det har hevet kvaliteten.

- Sindre Omenås ▶ sindre.omenas@varden.no

Telemarksu­tstillinge­n valgte å feire 50-årsjubilee­t i fjor med å ha et tema knyttet til utstilling­en. Det fortsetter Skien kunstlag med i år.

– Valget av tema ble til i samarbeide­t med kunstfesti­valen Greenlight­district, og jeg mener kvaliteten på utstilling­en er blitt hevet gjennom å bruke tema, sier styreleder i Skien kunstforen­ing, Eva Ulvin.

Ni debutanter

Årets utstilling har 37 kunstverk, med klar overvekt av bildekunst. 65 kunstnere meldte seg på konkurrans­en, der juryen valgte ut kunstverk fra 25 profesjone­lle og amatører.

Maj-Gret Gaupås er blant 9 debutanter. Hun flyttet til Skien tidligere i år, og er sammen med Kjell Brennås de eneste som har fått antatt alle de tre innsendte kunstverke­ne sine.

Intendant Rikke Sanni Nikolaisen sier det alltid er spennende å se hvem som kommer gjennom nåløyet til fagjuryen.

Hun har jobben med å sende melding til kunstnerne, og sier mange som blir refusert blir skuffet.

– Noen kan si at de aldri vil male igjen, men de fleste tar det som en del av gamet. Spesielt de etablerte kunstnerne. Jeg er opptatt av å formidle at det er en jury som velger ut, og at det kan vaere at de kommer med på utstilling­en neste år med andre i juryen.

– I teorien kan det beste kunstverke­t bli refusert, siden dere også har et tematisk krav?

– Det stemmer. Noen gir uttrykk for at de ikke setter pris på at vi har et tema. Andre synes det gir utstilling­en en spennende dimensjon. De unge kunstnerne er mest positiv til dette, sier Nikolaisen

Premierer det beste verket

Ved siden av å velge ut kunstverke­ne til årets utstilling, har juryen også valgt «det beste kunstverke­t». Vinneren blir kåret under åpningen av utstilling­en i Ibsenhuset lørdag.

I fjor var det Turid Schelver som vant reisestipe­ndet, og er dermed den eneste som var sikret plass også i årets utstilling.

Eva Ulvin er stolt over at utstilling­en med kunstnere med tilknytnin­g til Telemark har et alderspenn som strekker seg fra 20-årene til 80 pluss.

I år blir utstilling­en bare å se ved Ibsenhuset.

 ??  ?? UTSTILLING: Skien kunstforen­ing, ved (f.v.) Anne Karin Andersen, Rikke Nikolaisen og Eva Ulvin, gjør klar årets Telemarkut­stilling som har 37 verk.
UTSTILLING: Skien kunstforen­ing, ved (f.v.) Anne Karin Andersen, Rikke Nikolaisen og Eva Ulvin, gjør klar årets Telemarkut­stilling som har 37 verk.
 ??  ?? BAEREKRAFT: Tema for årets utstilling er Baerekraft og miljø.
BAEREKRAFT: Tema for årets utstilling er Baerekraft og miljø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway