Varden

Heier på laksen

-

Skien kan bli et lakseeldor­ado i årene som kommer, leser jeg i mandagens Varden – og den slags er egnet til å heve humøret. Og med nyheten om at det nå er den høyeste lakseoppga­ngen på 36 år, er det bare å slippe jubelen løs. At man kan fortelle om 134 registrert­e laks opp til Hjellevann­et bare på én dag, er jo ganske så utrolig.

Laksen gir glede på så mange måter. Den gis en stor opplevelse til fiskeren, den er verdens middagsmat – om man ikke setter den rett ut igjen – og den er flott å se på også om man er heldig og er ved en laksetrapp når fisken vandrer. På barn og voksne har stor glede av å følge med på det.

Nå er det bare å glede seg til utviklinge­n i de kommende årene også. Dette er spennende! Skiensborg­er (Bildet øverst på siden: Morten Mesics (t.v.) og Sven Lindberg er to av den store gjengen av frivillige i Grenland sportsfisk­ere som akkurat nå driver med stamfiske etter laks i Møllefosse­n, skrev varden mandag. Foto: Fredrik Pedersen)

Nå kan ikke barna be bordbønn i skole eller barnehage lenger, eller laere et salmevers.

Selv om man ikke er spesielt kristen har kristendom­men god moral, det synes jeg de skal laere i skolen, det er ikke alle som går det med hjemmefra.

Det er Knut Arild Hareide som ikke passer i KrF, det bør han vite når han leder et parti med «Kristelig» i navnet. Astrid (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway