Varden

Slå den: Patrick har 23 mål på ni kamper

Patrick Løvig spilte bare ni kamper denne sesongen. Det var nok til å score 23 mål og bli toppscorer i 6. divisjon.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Men det var lite som tydet på at 20-åringen fra Brevik kunne pryde seg med tittelen i inngangen til sesongen. Da hadde talentet nok med å jogge.

Han dro til Pors i 2017, leverte varer i form av mål der, før han ble skadet i en kamp mot Hei. Ett år brukte han på veien tilbake til fotballban­en.

Det verste de hadde sett

Legene som opererte kneet til Patrick Løvig mente det var det verste de hadde sett, og levnet ham ikke store fotballhåp­et i framtiden. Han svarte med å score 23 mål på ni kamper i 2018-sesongen.

– Nå går det ganske bra, selv om jeg må ta noen hensyn, sier han om skadesitua­sjonen.

20-åringen fra Brevik hadde på ingen måte noen optimal inngang til sesongen i år. For kneskaden var omfattende, både med korsbåndss­kade og ødelagt menisk.

– Jeg ble skadet i kneet i 2017, og legene som opererte meg sa at det var det verste de har sett, men med tommel opp fra fysioterap­euten, så var det bare å sette i gang. Jeg ble operert den samme høsten og har brukt tiden fram til høstsesong­en i år til å trene meg opp igjen, sier Patrick Løvig.

På ni kamper ble det 23 mål. I to av dem, mot Skarphedin II og Borg, gikk han målløs av banen. Det er 2,6 scoringer i snitt per kamp totalt sett.

– Jeg kan ikke klage på det, og egentlig er det litt synd at sesongen er over nå, gliser toppscorer­en i 6. divisjon.

Han hadde et mål om å ta igjen Skarphedin­s Ola Kili Aasen og Kragerøs Noah Scott Abelseth i den siste kampen mot Siljan tirsdag. Han scoret like godt alle fem da Brevik vant 5-1.

Måtte ha fem scoringer

– Jeg så jeg hadde en mulighet til å ta toppscorer­tittelen, og trodde jeg trengte fire mål, sier Løvig.

Både Abelseth og Kili Aasen endte med 22 scoringer, etter at Kili Aasen satte tre mot Borg i opprykksfi­nalen på Borgestad tirsdag.

Løvig hadde egentlig tenkt å be om å bytte seg ut etter hans fjerde, men fikk ikke lov av treneren.

Fikk ikke lov til å bytte ut

– Skal du ikke ha toppscorer­tittelen, sa treneren til meg. Han mente jeg trengte fem for å sikre meg toppscorer­tittelen, smiler Løvig.

Han scoret sitt femte, tolv minutter før slutt. ▶

– Da byttet jeg, for jeg var helt ferdig allerede før det fjerde målet, gliser toppscorer­en.

– Hva skjer videre med din fotballkar­riere?

– Jeg har i utgangspun­ktet tenkt å bli i Brevik, men jeg har fortsatt ambisjoner om å spille på høyere nivå, sier Løvig som har et scoringssn­itt de aller fleste ville vaert stolt av. ▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? MÅLSNIK: Patrick Løvig spilte bare ni kamper for Brevik denne sesongen. Han ble toppscorer i 6. divisjon med 23 scoringer.
FOTO: NILS-TORE OLSEN MÅLSNIK: Patrick Løvig spilte bare ni kamper for Brevik denne sesongen. Han ble toppscorer i 6. divisjon med 23 scoringer.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SEMI: Camilla Herrem og Sola er i semifinale­n i NM.
FOTO: NTB SCANPIX SEMI: Camilla Herrem og Sola er i semifinale­n i NM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway