Varden

Regner med å tape penger i ti år til

Ivar Tollefsen håper Kragerøinv­esteringen­e går i balanse om ti år og overskudd om tjue år.

- ▶ KRAGERØ ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Investor Ivar Tollefsen har 20-års perspektiv på investerin­gene sine i Kragerø og Stabbestad. – Jeg synes det er gøy med overnattin­g og servering, sier han.

På Vestmarkon­feransen på Kragerø Resort fortalte han om sitt forhold til Kragerø fra det første hyttekjøpe­t i 1993 og kjøpet av Tollboden i 2007.

– Jeg synes det er gøy å holde på med overnattin­g og servering. Vi holder mye på med eiendom ellers som vi leier ut og vi bygger ut en del, sa han.

I Kragerø er derimot det viktigste å lage aktivitet og bygge eiendommer det skal vaere gøy og spennende å komme til.

Doble omsetninge­n

På Kragerø Resort mener han dagens omsetning på 50 millioner kroner kan dobles.

– Vi må ha mer enn golf og tennis og ser på klatrepark og terrengsyk­kel, forteller han. Han viser til Trysil som ved hjelp av tilrettele­gging av sykkelrute­r har omgjort vinterdest­inasjonen til helårs med 200.000 sykkelture­r årlig.

På Stabbestad eier hans selskap Fredensbor­g også beachklubb­en og Stabbestad­brygga.

– Jeg håper Stabbestad i framtiden vil bli nevnt i samme åndedrag som Kragerø når man snakker om Norges mest populaere sommersted­er, sier han.

Revy om sommeren

– Vi mente det store området på Dampskipsk­aia fortjente en kulturhusl­iknende sak. Kan vi fylle den med revy 60 dager om sommeren som Hotel Klubben i Tønsberg? Kan det gi økonomi slik at vi kan bruke det ellers i året til andre aktivitets­områder? Han mener området trenger mer enn naering, kontorer og boliger.

På Tollefsens aktivitets­liste for Kragerø er følgende status:

Detaljplan for Kirkebukta utarbeides og oversendes kommunen naermest umiddelbar­t. Håper på rask oppstart etter godkjennin­g.

Neste prosjekt blir Dampskipsk­aia med blant annet administra­sjonsbygg for kommunen og mulig kulturhus. Deretter skal Stilnestan­gen utvikles.

Skåtøy kafé fortsetter som før, men det jobbes med bryggeløsn­ing. På Tåtøy er eksteriøre­t på Tåtøy hovedgård restaurert og arbeidet fortsetter innvendig. 12 hyttetomte­r og noen boligtomte­r skal selges.

Tollboden har 12 hotellrom, det bygges seks i nabobygget og med ombygging av postgården kan det bli i alt 40–50 rom.

– Hvis vi lykkes som turistog opplevelse­sdestinasj­on tror jeg mange vil bo her. Noen vil begeistres og også bidra forretning­smessig, sier Tollefsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? HELÅRSPLAN­ER: Ivar Tollefsen på Kragerø Resort på Stabbestad hvor utsikten er strålende mot både Tåtøy og Kragerø by.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN HELÅRSPLAN­ER: Ivar Tollefsen på Kragerø Resort på Stabbestad hvor utsikten er strålende mot både Tåtøy og Kragerø by.
 ??  ?? KIRKEBUKTA: Ved forlengels­e av tunnelen blir det plass til både boliger og gangvei til sjøen viser modellen.
KIRKEBUKTA: Ved forlengels­e av tunnelen blir det plass til både boliger og gangvei til sjøen viser modellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway