Varden

Har betalt 180.000, men glemte 530 kr

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Pors får poengstraf­f etter at de glemte å betale ett av fire overgangsg­ebyr på spillere fra samme klubb.

Pors-ledelsen er rystet over at Norges Håndballfo­rbund har kommet til å sette poengtrekk på grunn av 530 kroner som ikke er betalt, selv om tre av fire gebyrer på spillere fra samme klubb ble betalt. Den siste ble forglemt.

Hårreisend­e

– Det er etter vårt syn hårreisend­e. Vi betaler overgangsg­ebyrene til Norges Håndballfo­rbund på overgangen­e til Bamble, men det ene gebyret blir av en eller annen grunn ikke betalt, sier Jens Kåre Aasen.

I løpet av denne sesongen har Pors betalt naer 180.000 kroner til håndballfo­rbundet i lagspåmeld­inger og dommeravre­gninger. Alt til tiden.

Det samme var tilfellet ved de fire overgangen­e på Bamble-spillerne Mona Solli, Guro Lien Røneid, Emma S. Wold og Mathilde Kristine Knutsen.

– Så er det én av fire gebyrer som ikke blir betalt, og da bør man i systemet se at tre av fire allerede er betalt, legger Aasen til.

Ikke i tide

– Idretten er myntet på frivilligh­et, og det er synd når man blir straffet for ikke å ha betalt en regning i tide. Her sitter det folk som gjør en fantastisk god jobb med utallige dugnadstim­er på kveldstid for Pors. Da føles det så feil at man får slike konsekvens­er for en forglemmel­se, legger han til.

At lisensen ikke var betalt, ble ikke purret av håndballfo­rbundet.

Det var Mona Solli sin lisens som ikke var i orden, selv om det var sagt ok på overgangen både fra Bamble og fra Pors.

Tre uker før kampen mot Stavanger 22. september trodde Pors at alt var greit. En lisenskont­roll i forbundet avdekket at ikke alt var på stell.

To avslag

– Vi fikk beskjed noen dager etter og hadde tre dager på oss til å anke. Vi fikk avslag og anket til neste instans, sier Aasen.

Onsdag fikk Pors beskjed om at også den andre anken er avvist av håndballfo­rbundet.

– Det som er veldig spesielt her, er at da vi skulle spille mot Notodden forsøkte vi å laste opp Vilde Bakås i kampskjema­et, men fikk beskjed om lisensen hennes ikke var i orden. Hun kunne da ikke spille denne kampen, sier Aasen.

Før Stavanger-kampen hjemme i egen hall, var det null problem med å laste opp Mona Solli

Uken etter gjorde Pors samme øvelse for å sjekke hvorvidt man kunne laste opp andre spillere uten lisens for Pors.

– Vi prøvde både med Linn Jørum Sulland (Vipers) og Dorthe Groa (Fredriksta­d). Begge kunne vi ta rett inn i kampskjema­et, så her er det et system som ikke fungerer. Vi burde ikke fått lastet opp Solli før Stavanger-kampen, legger han til.

Det var i hjemmekamp­en mellom Pors og Stavanger at spilleren spilte for Pors. Kampen er satt til 0–0 i tabellen, mens Stavanger overtok poengene til Pors.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? REAGERER: Jens Kåre Aasen i Pors Håndball reagerer på at Pors er trukket to poeng.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN REAGERER: Jens Kåre Aasen i Pors Håndball reagerer på at Pors er trukket to poeng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway