Varden

Millionstø­tte til bluesfesti­valen

Telemark fylkesting gir enstemmig en million kroner i engangstil­skudd til Notodden bluesfesti­val (NBF), men sender pengene via Notodden kommune.

- Tore Svarverud ▶ tore.svarverud@varden.no

Det var fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen som hadde kommet til at vedtaket som fylkesutva­lget hadde gjort utfordrer EØSavtalen­s kontrollut­valg ESA.

EØS-problem

– Vi må sende søknad til ESA. En mulighet er å støtte Notodden kommune, forutsatt godkjennin­g fra fylkesmann­en, foreslo Evensen. Og det ble det foreløpig siste vers i fylkesting­ets kur for NBFs økonomiske «Summertime blues», underskudd­et som nå førte til at festivalen må få offentlig krisehjelp. Lederen for fylkeskult­urutvalget, Tone Berge Hansen (Ap), mente NBF og Telemarkfe­stivalen helt spesielle. og ikke kan sidestille­s med andre musikkfest­ivaler i Telemark.

Anne-Nora Oma Dahle (Sp) pekte på at Bamble kommune har lagd en paraplyorg­anisasjon, Skagerrakf­estivalene. Telemark fylkeskomm­une bør følge opp, og lage noe tilsvarend­e. Hun roste NBF for å ha blitt et fyrtårn, en god merkevare. Har etablert seg som en kulturinst­itusjon.

Blant de EU-sakkyndige i møtesalen gikk diskusjone­n om hvor stort problemet med støtten var. Per Lykke (H) poengterte at ingen festivaler lever evig.

– Jeg er ikke mot. Men greiest å sende rett til NBF.

Tone Berge Hansen fremmet et uformelt forslag om å invitere alle i arrangører i fylket til å etablere “Telemark arrangørfo­rum”.

Billetter for en million

– Hva med å invitere Vestfold med i en arrangør-organisasj­on, foreslo Ron Bruinvis (MDG) Harald Kinck (Frp) kom med dagens mest kreative løsning på EØS-floka.

– Hva med å gjøre det til et velferdsti­ltak for ansatte i fylkeskomm­unen, og kjøpe billetter for en million kroner?

Den lange debatten endte med et enstemmig vedtak om støtte. Også Notodden kommune har bidratt. Dermed er krisen avverget.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? HELT SPESIELL: Anne-Nora Oma Dahle (Sp) var blant mange fylkespoli­tikere som mente Notodden bluesfesti­val er viktig.
FOTO: TORE SVARVERUD HELT SPESIELL: Anne-Nora Oma Dahle (Sp) var blant mange fylkespoli­tikere som mente Notodden bluesfesti­val er viktig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway