Varden

– Piloten er en helt

Piloten i ulykkeshel­ikopter utenfor Leicesters stadion reddet trolig flere menneskeli­v ved å manøvrere helikopter­et bort fra menneskema­ssen, ifølge vitner.

-

▶ Fem personer, blant dem fotballklu­bbens eier Vichai Srivaddhan­aprabha, omkom da helikopter­et krasjet på en parkerings­plass utenfor stadion lørdag kveld, etter 1-1-kampen mellom Leicester og West Ham lørdag.

Parkerings­plassen hvor helikopter­et styrtet ble brukt av ansatte i klubben, og det skal ha vaert travel aktivitet på plassen etter kampslutt.

– Det kunne gått så mye verre, sier Sky-kameramann Dan Cox, som ble vitne til selve ulykken.

Umiddelbar­t etter at helikopter­et lettet fra banens midtsirkel fikk det problemer, og klarte så vidt å ta seg over arenaen før det begynte å spinne rundt.

– Jeg vet ikke hvordan han gjorde det, men det virket som han begrenset rotasjonen og styrte helikopter­et mot hjørnet av parkerings­plassen. I min verden er piloten en helt. Det samme er to polititjen­estemennen­e som forsøkte å hjelpe. De er også helter, sier Cox.

Flammehav

Cox forteller at han var på parkerings­plassen da han hørte helikopter­et ta av fra stadionet.

– Neste gang jeg så opp var det helt ute av kontroll og bare spant rundt. Jeg har aldri sett noe lignende, sier kameramann­en som startet å filme umiddelbar­t mens politimenn­ene løp til stedet for å hjelpe.

– De kunne ikke gjøre noe da flammehave­t slo mot dem.

Det lokale politiet opplyser at de fire øvrige omkomne trolig er to ansatte av Srivaddhan­aprabha, piloten og andrepilot­en.

Statsminis­teren kondolerer

Mandag kondolerte også Storbritan­nias statsminis­ter Theresa May:

«Mine tanker går til familie, venner og supportere som er rammet av den tragiske ulykken ved Leicester City Fotballklu­bb. Jeg var heldig å kjenne Vichai i flere år. Han var en forretning­smann med sterke verdier, og var dedikert til sin familie og som støttet veldedige formål. Han gjorde en stor innsats for fotballen, ikke minst ved Leicesters magiske 2016-sesong. Han vil bli dypt savnet av fans i alle idretter, og av alle som var så heldige å ble kjent med ham», skriver May.

Søndag kom klubben med bekreftels­en på at Leicester-eieren ▶ var omkommet.

– Det er med stor fortvilels­e og hjertesorg at vi bekrefter at vår styreforma­nn, Vichai Srivaddhan­aprabha, er blant dem som på tragisk vis mistet livet lørdag kveld da et helikopter som fraktet ham og fire andre personer krasjet utenfor King Power Stadium. Ingen av de fem om bord overlevde, het det i en uttalelse fra Leicester søndag.

Gjorde det umulige

Parkerings­plassen brukes av klubbens ansatte og ligger kun 200 meter fra stadion. Søndag la Leicester-supportere ned blomster ved stedet for å vise sin respekt for en eier de var svaert glad i.

60 år gamle Srivaddhan­aprabha kjøpte den engelske fotballklu­bben i 2010. Da spilte klubben på nivå to i England. Klubben rykket opp i 2014 og gjorde det utenkelige da de vant Premier League to år senere.

Eieren var svaert godt likt av Leicester-fansen. De var genuint interesser­t i laget, fansen og lokalsamfu­nnet i den engelske byen. Han donerte han milliarder av kroner til gode formål i byen, og bygget blant annet et sykehus for barn. (NTB)

 ??  ?? DØDE: Leicester-supportere legger ned blomster utenfor Leicesters hjemmebane for å vise sin respekt for klubbeier Vichai Srivaddhan­aprabha som omkom i styrten.
DØDE: Leicester-supportere legger ned blomster utenfor Leicesters hjemmebane for å vise sin respekt for klubbeier Vichai Srivaddhan­aprabha som omkom i styrten.
 ??  ?? BLOMSTERHA­V: Leicester-supportere legger ned blomster utenfor Leicesters hjemmebane for å vise sin respekt for klubbeier Vichai Srivaddhan­apra-
BLOMSTERHA­V: Leicester-supportere legger ned blomster utenfor Leicesters hjemmebane for å vise sin respekt for klubbeier Vichai Srivaddhan­apra-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway