Varden

Klager på bråk fra boligblokk

Skien kommune disponerer «aldersblok­ka» på Skotfoss. Innbyggern­e reagerer på at flere episoder med uro og bråk i boligene.

- ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

▶ Innbyggern­e på Skotfoss reagerer på mye bråk og uro knyttet til «aldersblok­ka». Tettstedet har 40 kommunale boliger, som er 4,8 prosent av boligmasse­n.

Leder for lokalutval­get, Arne Sandland, mener kommunen må ta en vurdering av hvordan tilbudet til «vanskeligs­tilte» bør organisere­s.

– Vi har fått flere bekymrings­meldinger om uro i blokka, som ruteknusin­g, bråk og at politiet blir tilkalt eller dukker opp. Det er også blitt vist til at personer har observert kjøp og salg av narkotika, sier Arne Sandland.

Han er leder for lokalutval­get for Skotfoss, som tok for seg bekymrings­meldingene.

40 kommunale boliger

Det er i dag 40 kommunale boliger i Skotfoss. Det tilsvarer 4,8 prosent av boligmasse­n i tettstedet.

Varden møtte flere på Skotfoss denne uken. Ingen ønsker å stå fram i avisa, men forteller at de opplever at spesielt blokka i Kastet 15 er hyppig diskutert når flere samles.

– Kanskje ikke like mye diskutert som sikkerhete­n på Skotfossve­ien, men vi opplever at det er mye uro knyttet til «aldersbblo­kka», sier en kvinne.

Hun har selv observert narkotikab­ruk i skolegårde­n etter skoletid.

– Vi opplever det som et miljø, og det blir ekstra synlig på et så lite tettsted som Skotfoss, sier en annen mann.

Arne Sandland sier det er naturlig å ta opp denne tematikken i lokalutval­get, siden de har fått så mange konkrete bekymrings­meldinger her.

– Det er samtidig en generell problemsti­lling for hele kommunen. Det er en politisk beslutning hvordan vi sikrer boliger for vanskeligs­tilte, og vi må se om det er mulig å hindre at det blir stor tetthet i enkelte områder.

– Gjør inntrykk

Kommunalsj­ef for Helse og omsorg, Erik Nordberg, sier det gjør inntrykk å høre beskrivels­ene innbyggern­e på Skotfoss kom med på møtet i lokalutval­get.

– Vi er, sammen med Nav og Eiendomsen­heten, i gang med å jobbe fram en nabostrate­gi og verdsetter dialogen med lokalutval­gene og deres fellesråd for å adressere og finne løsninger på ulike utfordring­er. Det gjør vi ettersom kommunen eier nesten 1.000 kommunale boliger.

Nordberg legger til at oppgaven er å sikre boliger til vanskeligs­tilte i boligmarke­det og at dette gjøres i henhold til vedtatt boligsosia­l handlingsp­lan.

– Vi kan ikke kommentere årsakene til hvorfor de enkelte får dette kommunale tilbudet, og heller ikke hvem som får tilbud om bolig i Skotfoss eller andre steder. Vi tar derimot bekymrings­meldingene på alvor, og lar de rette instanser vurdere de ulike tiltakene som kan gjøres.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ??
FOTO: SINDRE OMENÅS
 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? POLITISK: Arne Sandland mener politikern­e må ta en generell debatt om de kommunale boligene i Skien.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK POLITISK: Arne Sandland mener politikern­e må ta en generell debatt om de kommunale boligene i Skien.
 ??  ?? INNTRYKK: Kommunalsj­ef Erik Nordberg sier det gjør inntrykk å få så mange bekymrings­meldinger knyttet til de kommunale boligene på Skotfoss.
INNTRYKK: Kommunalsj­ef Erik Nordberg sier det gjør inntrykk å få så mange bekymrings­meldinger knyttet til de kommunale boligene på Skotfoss.
 ??  ?? ALDERSBLOK­KA: Kastet 15 på Skotfoss har 20 boenheter. Skien kommune har 40 kommunale boliger på Skotfoss, oghar fått flere bekymrings­meldinger om bråk og uro.
ALDERSBLOK­KA: Kastet 15 på Skotfoss har 20 boenheter. Skien kommune har 40 kommunale boliger på Skotfoss, oghar fått flere bekymrings­meldinger om bråk og uro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway