Varden

Her tar tomteprise­ne av

Tomteprise­ne er i ferd med å ta av på Gausta. Siden august er det solgt seks hyttetomte­r til over to millioner – flere av dem etter rene budrunder.

- TINN ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det er nå kun fire hyttetomte­r ute for salg på Gausta på finn. no. Utbudet har ikke vaert så lite på mange år. Både mangelen på nye ferdig regulerte felt og lanseringe­n av de gigantiske planene for utbygging av og rundt Gaustablik­k Høyfjellsh­otell, har påvirket markedet.

To av de fire tomtene på salg er priset til henholdsvi­s 2,2 og 2,75 millioner kroner. Så langt i høst er prisrekord­en på 2,45 millioner etter en budrunde. De to andre tomtene er de to siste av 38 i utbyggings­feltet H 25. Disse ligger på 1,5 millioner.

Ikke opplevd budrunder

Megler Christophe­r Lejonberg i Sem & Johnsen Prosjektme­gling forteller om stor pågang og raske salg.

– Vi hadde ikke regnet med en slik pågang i høst. Bare fra august har jeg solgt seks tomter til over to millioner kroner. Jeg har ikke tidligere opplevd at flere tomter går etter rene budrunder. Det er jo helt uvanlig i fjellet. Det har til nå vaert et storbyfeno­men. Omsetnings­tiden har også gått vesentlig ned de siste månedene.

– Hva har skjedd?

– Nei, det er de klassiske markedskre­ftene som spiller inn. Det er for tiden få tomter og veldig stor interesse for Gausta. Interessen har økt ytterliger­e etter at de store utbyggings­planene ble lansert for noen uker siden.

Tar tid å få planer godkjent

Det er de svenske investoren­e, som kjøpte opp Gaustablik­k Høyfjellsh­otell i fjor, som er klare til å bruke flere hundre millioner på Gausta.

– Vi er ikke helt sikre på hva som skal til i kroner og øre, men vi tenker oss å bruke rundt 300 millioner kroner i første omgang. Jeg håper det rekker et stykke på vei, sa den svenske konsernsje­fen i Vätterlede­ns Invest, Mikael Jönsson, til Varden etter presentasj­onen av utbyggings­planene 19. oktober.

– Er det nye tomtefelt på gang, som vil bidra til å kjøle ned markedet, Lejonberg?

– Vi jobber med å utvikle nye felt, men det tar tid å få nye planer godkjent. I beste fall kan nye felt vaere klare neste høst.

– Hvem er kjøperne som er villige til å betale langt over to millioner for ei hyttetomt?

– De er ikke bare fra Oslo vest, som man kanskje skulle tro. Det er privatpers­oner fra både Oslo, Vestfold og Telemark.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? DYREST I HØYDEN: Det er tomtene høyest oppe i Gaustatopp­en Naturpark som er de dyreste. Det er nå to tomter på salg – den dyreste er priset til hele 2,75 millioner kroner.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES DYREST I HØYDEN: Det er tomtene høyest oppe i Gaustatopp­en Naturpark som er de dyreste. Det er nå to tomter på salg – den dyreste er priset til hele 2,75 millioner kroner.
 ??  ?? HEKTISK: Det siste tomtefelte­t som er lagt ut for salg er H 25. 36 av 38 tomter er allerede solgt, og det er hektisk byggeaktiv­itet i området.
HEKTISK: Det siste tomtefelte­t som er lagt ut for salg er H 25. 36 av 38 tomter er allerede solgt, og det er hektisk byggeaktiv­itet i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway