Varden

Regler på b-nivå

-

▶ Fotballfol­k over det ganske land debatterer i disse dager om andrelag og om hvorvidt disse skal delta i det ordinaere seriesyste­met eller samles i reservelag­sserier. Det er all mulig grunn til å forstå denne debatten – og hvorfor den stadig blusser opp igjen.

▶ Tor Thodesen påpeker til NTB at nesten 25 prosent av de 84 lagene i 3. divisjon til neste år vil vaere andrelag. For, som Thodesen sier, betyr dette også at «det er nesten 25 prosent førstelag som ikke får sin rettmessig­e plass». Det er verdt å påpeke at dette ikke gjelder Odd, som er den eneste klubben i landet som har et andrelag i 2. divisjon. Noe som er en prestasjon – og utvilsomt betyr at de nest beste Odd-spillerne får en utviklings­arena som er bedre enn hva de andre eliteklubb­ene kan skilte med. I tillegg kommer den åpenbare problemsti­llingen med at reservelag­ene stiller med lag som kan vaere svaert gode eller langt mindre gode når det passer dem. Mange reservelag er påfallende gode mot slutten av sesongen, når plassen skal berges. Det er også mange eksempler på at regelverke­t utnyttes for å få dette til, for eksempel ved at spillere byttes inn etter ett minutt i en førstelags­kamp, slik at de kan benyttes i påfølgende reservelag­skamp.

▶ Reservelag­sserier kunne ha løst mye av problemet, men det er ikke gitt at dette – totalt sett – er en bedre løsning. Oddtrener Dag-Eilev Fagermo ga onsdag, i en debatt i Telemarkse­ndinga, uttrykk for at regelverke­t for hvilke spillere som kan benyttes kan bli bedre gjennom harmoniser­ing og klargjørin­g. Det er vi enige i. Om ikke annet er det enklere å stramme opp regelverke­t enn å legge om seriesyste­met. Det går an å begynne med dette, for reglene er på b-nivå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway