Varden

Kom til politiet med en granat i ei bøtte

Grenland politistas­jon i Skien ble evakuert onsdag etter atenmannle­verte inn en bøtte med en granat i resepsjone­n.

- Redaksjone­n@varden.no

▶ Daniel Larsen stod og ventet på politistas­jonen da det kom en gammel mann inn baerende på en bøtte. I den lå det en granat.

Dette er grunnen til at politistas­jonen ble evakuert onsdag ettermidda­g.

– Det kom en eldre kar inn i ekspedisjo­nen med følgende beskjed: – Jeg har funnet en gammel granat, forteller Daniel Larsen fra Skien.

Han skulle et kjapt aerend innom politistas­jonen, men måtte pent adlyde evakuering­en som ble satt i gang etter at det ble klart hva den eldre karen faktisk hadde levert til politiet.

– Jeg så mannen med bøtta komme inn og at han ga beskjed om granaten til politiet. Kort tid etterpå måtte vi alle sammen gå ut fra bygget.

Eksplosive­r

Da det ble klart hva mannen faktisk hadde levert, ble alle ansatte sendt ut, og deler av bygget ble sperret av.

Meldingen om dette kom rett før klokken 14.30 onsdag ettermidda­g.

– Dette er eksplosive­r som noen har funnet og tatt med for å levere inn til politiet. Når man finner eksplosive­r skal man ringe til politiet og holde seg unna stedet der det er funnet. Da sendes enten politiet eller bombegrupp­en til forsvaret, sier oppdragsle­der i Sør-øst Thorleif Rustad til Varden.

Granat

Varden får opplyst at det dreier seg om en gammel granat.

– Det er en form for granat, og vi har hatt tett dialog med bombegrupp­a. De har sagt at de ansatte bør holde seg unna til de får uskadeligg­jort den. Det er bare uheldig at den er der den er, og den bør vaere i fred sier bombegrupp­en. De er på vei fra Oslo, og så fort de er på plass vil vi få avklart situasjone­n.

Arresten ikke berørt

– Innsatsled­er har tatt vurderinge­r sammen med bombegrupp­a. Det er blitt vurdert veggtykkel­ser, avstander osv med tanke på granaten og dens effekt. Deler av bygger er klarert for bruk. Arresten er ikke berørt da der er det solide og tykke vegger. Vi har ikke måttet finne noen andre løsninger for dem som sitter i arresten.

Granat sikret

Klokken 16.00 melder politiet at de har sikret granaten.

– Granaten er nå sikret og evakuering­en opphører. Dette er etter råd fra bombegrupp­a. Granaten er sikret på en forsvarlig måte. Den er nå plassert på et trygt rom på politistas­jonen, og blir hentet av forsvaret når de får anledning til det. ▶ Fredrik Nordahl, Martin Øyvang, Birte Ulveseth

 ?? FOTO: MARTIN ØYVANG ?? EVAKUERT: LIke før klokken 14.30 ble de ansatte i politihuse­t på Myren evakuert.
FOTO: MARTIN ØYVANG EVAKUERT: LIke før klokken 14.30 ble de ansatte i politihuse­t på Myren evakuert.
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? UVENTET: Daniel Larsen skulle en kjapp tur innom politistas­jonen da mannen med granaten kom spaserende inn på stasjonen.
FOTO: FREDRIK NORDAHL UVENTET: Daniel Larsen skulle en kjapp tur innom politistas­jonen da mannen med granaten kom spaserende inn på stasjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway