Varden

Reddet av lokalt kjøp

Oljenedtur­en truet 25 arbeidspla­sser hos Furmanite, men nå er de kjøpt av naboen TS Group og sikter mot sorte og trygge tall.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Skiensbase­rte TS Group AS overtar driften av Furmanite AS etter å ha kjøpt 100 prosent av aksjene. Furmanite har 25 ansatte i Porsgrunn, samt et kontor i Bergen, og driver døgnåpen service for å rykke ut og løse uforutsett­e problemer og hendelser hos kunder hos operatørse­lskaper på norsk sokkel og landbasert prosessind­ustri.

Eierskifte

TS Group har sitt hovedkonto­r i Skien og er spesialise­rt på driftog vedlikehol­dsstøtte, i tillegg til kurs- og konsulentt­jenester.

Daglig leder av Furmanite, Øystein Dalevoll, setter pris på eierskifte.

– Vi var en del av et stort internasjo­nalt selskap. Da eierne opplevde nedgang under oljenedtur­en for tre-fire år siden ble det klart at nedleggels­e av oss var et alternativ. Men vi fikk lov til å se oss om etter nye eiere, sier Dalevoll.

Lønnsomhet gjelder

Og da var styreleder Bjarne Moursund raskt frampå.

– Vi var i sin tid naboer da vi hadde lokaler i Skjelsvik. Jeg kan huske å ha sett ut vindu og sagt at Furmanite burde vaere en del av vår strategi. Nå er vi der og det er jeg glad for. Vi får mange gode ansatte, og har også en del av de samme kundene, så dette blir en god match, sier Moursund i TS Group.

Selv om de kom inn som en slags redningspa­kke da Furmanite blødde en del penger, er kjøpet ikke gjort av veldedighe­t.

– Det er lønnsomhet som gjelder selvsagt. Vi ser at vi kan dra ned kostnader, dessuten har tallene til Furmanite bedre seg den siste tiden.

I fjor hadde de minus på 6,2 millioner i årsresulta­t, mens nå ligger man på rundt fire millioner minus.

Sikret lisensavta­le

Moursund og Dalevoll ser spesielt gode muligheter i og med en lisensavta­le til Furmanite inngår i transaksjo­nen. Avtalen omfatter bruk av tidligere eier sin unike teknologi.

– Forrige eier har vaert imøtekomme­nde i forbindels­e med dette oppkjøpet, sier Moursund.

Dalevoll sier han er fornøyd med å funnet et godt hjem hos lokale eiere.

– Sikring av lisensavta­len gir oss mulighet til fortsatt å levere tjenester av høy kvalitet til kunder on- og offshore, sier Dalevoll. ▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? OPPKJØP: Daglig leder i Furmanite AS Øystein Dalevoll (midten) er glad for at lokale eiere kommer inn, her ved styreleder i TS Group Bjarne Moursund (v) og daglig leder Rolf Hegna.
FOTO: FREDRIK NORDAHL OPPKJØP: Daglig leder i Furmanite AS Øystein Dalevoll (midten) er glad for at lokale eiere kommer inn, her ved styreleder i TS Group Bjarne Moursund (v) og daglig leder Rolf Hegna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway