Varden

Ferie endte med vold

På Kragerø Resort Hotell skulle samboerpar­et fra AustAgder kose seg med spa og dyrke kjaerlighe­ten. Det ble så langt fra kjaerlighe­ten det er mulig å komme.

- Arne.ingmar.eggen@agderposte­n.no

▶ KRAGERØ

Onsdag morgen startet straffesak­en mot en mann fra AustAgder i slutten av 20-årene som står tiltalt for grov vold mot den davaerende samboeren sin.

Ifølge tiltalen tok han en helg på sommeren i fjor kvelertak på henne på Kragerø Resort Hotell i Telemark.

Dette skal ha vaert starten på et frykthelve­te som varte fram til hun samme høst valgte å anmelde ham for grov og mishandlin­g etter en ny episode i leilighete­n deres.

Anbefalte å anmelde

Da samboeren dukket opp på legevakten i Arendal, opplevde nemlig helseperso­nellet der volden hun skal ha blitt utsatt for som så graverende at de anbefalte henne å anmelde forholdet til politiet.

Etter hvert fikk de lov til å ringe.

Ifølge aktor i saken, politiadvo­kat Per Ørnulv Thorbjørns­en, var kvelningss­kadene hun var blitt utsatt for meget alvorlige.

I retten erkjente samboeren hennes langt på vei volden han står tiltalt for.

Straffbare handlinger

– Det dreier seg om alvorlige straffbare handlinger, hevder kvinnens bistandsad­vokat, Marianne Hognestad, som antyder et erstatning­skrav på naermere 100.000 kroner.

I retten forklarer samboeren, som er i begynnelse­n av 20-årene, om volden hun skal ha blitt utsatt for.

– Han har vaert voldelig to ganger, hevder kvinnen og viser til episodene på hotellet i Kragerø og i hjemmet deres i Aust-Agder.

Det var altså etter denne siste episoden at hun oppsøkte legevakten i Arendal som anbefalte henne å anmelde forholdet til politiet.

Prøvde å skrike

Da hun ble sammen med den nå tiltalte eks-samboeren, opplevde hun ham som svaert empatisk og medfølende. Men det skal ha endret seg.

På Kragerø Resort Hotell – der de skulle kose seg med spa og dyrke kjaerlighe­ten, skjedde ifølge kvinnen det første voldelige tilfellet.

– Jeg prøvde å skrike for at noen skulle komme å hjelpe, forteller kvinnen som opplevde at kvelertake­t ble tatt med to hender.

– Med all den makten han hadde, legger hun til.

Begge var ifølge kvinnen påvirket av alkohol. Dette skjedde til tross for at begge hadde bestemt seg for at det skulle vaere «en rusfri ferie», som hun selv beskriver det.

Ifølge henne falt det noen ukvemsord som aldri skulle vaert sagt.

Så gikk det ifølge tiltalen helt galt.

– Nå dør jeg

Om den angivelige volden i leilighete­n deres i Aust-Agder – som førte til at hun oppsøkte legevakten, forklarer kvinnen:

– Han bare klikka og slang meg rundt som en filledukke. Han prøvde også å kvele meg flere ganger.

– Jeg tenkte «nå dør jeg», legger hun til.

På legevakten i Arendal skal hun ha vaert så forslått at hun måtte kjøres inn i rullestol.

Nå står eks-kjaeresten hennes tiltalt for grov vold.

Dom i saken kan ventes i løpet av et par uker. ▶ Arne Ingmar Eggen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway