Varden

Reddet bru og g/s-sti

Politikern­e ribbet andre bypakkepro­sjekter for å redde gang- og sykkelstie­n fra Klevstrand til Skrapeklev.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Til slutt stanset innsamling­saksjonen 58 millioner kroner som er akkurat nok dersom prognosene holder. Men gangbrua over elva slapp å bli skadeliden­de, til tross for at både Rødt, Sp og Frp ville utsette prosjektet.

Forhistori­en til at politikern­e måtte finne fram kalkulator­en, den er kjent: Moflatakry­sset i Skien blir 126 millioner dyrere enn først forutsatt. I tillegg sprekker Lilleelvkr­ysset med 127 millioner kroner. Rådmannen hadde forslått å droppe gang – og sykkelstie­n fra Hammerkrys­set til Hovenga og fra Klevstrand til Skrapeklev for å dekke inn overskride­lsene.

Fant 58 millioner

Men politikern­e i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g ville det annerledes. De fant nok penger til Klevstrand-Skrapeklev etter å ha plukket fra andre tiltak.

Blant annet mener de det er mulig å gjøre snarveien langs Lilleelva 7,4 millioner kroner billigere. Fra et planlagt kryss på Moheim plukkes det ti millioner, fordi politikern­e tror dette kan finanseier­es via andre kanaler. Det er også satt av for mye penger til Sverresgat­e og i Porsgrunn sentrum hevdes det å vaere 17,6 millioner som ikke er øremerket. Men gangbrua over elva til naer hundre millioner ville ikke Høyre, Ap og De Grønne rikke. Robert Welfler (Frp) gikk i strupen på brutilheng­erne og mente de i var mer opptatt av Skien enn av de porsgrunns­borgerne som nå må lide for kutt i andre bypakketil­tak.

Han fryktet også at gangbrua er et ledd i å gjøre det enklere å legge ned ungdomssko­len på Vestsida. Et forslag fra Sp om å utsette brua ble imidlertid nedstemt. Og det var Ole Kåre Wagenius (Ap) glad for.

–Den vil koble sammen bydeler og vaere til nytte for handlende, syklister og fotgjenger­e, sa han.

Sjefen sikker

Også utvalgsled­er Trond Ingebretse­n er sikker på at dette er det prosjektet som gir best uttelling for myke trafikante­r.

Politikern­e har gitt klarsignal til at brua kan koste inntil 96 millioner kroner. Robert Welfler (Frp) har tidligere sagt at han tror prisen blir naermere 200 millioner.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ??  ?? PROTESTERE­R: Anne Kristine Grøtting ville ta penger fra den planlagte gangbrua over elva og heller bruke de på andre formål i bypakka.
PROTESTERE­R: Anne Kristine Grøtting ville ta penger fra den planlagte gangbrua over elva og heller bruke de på andre formål i bypakka.
 ??  ?? FORTSATT INTERESSAN­T: Et politisk flertall ville ikke vrake den planlagte gang- og sykkelbrua over elva.
FORTSATT INTERESSAN­T: Et politisk flertall ville ikke vrake den planlagte gang- og sykkelbrua over elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway