Varden

Satser på damp i sentrum

- Fredrik.nordahl@varden.no

Antall tobakksrøy­kere blir faerre og faerre. Og blant dem er det mange som vil slutte. En ny «dampebutik­k» kan hjelpe dem på vei.

Morten Høiback og Jeanette Slåbakk står i romslige lokaler i den splitter nye butikken i bunnen av Prinsesseg­ata i Skien. E-sigarettkj­eden iSmokeking har i alt 17 butikker rundt i Norge. I tillegg til Alta er butikken i Skien det aller siste tilskuddet. Kjeden har også butikker i Sverige og flere steder i Spania.

Damp

Høiback var tidligere en solid storrøyker. Det er fortsatt tåkete rundt ham til tider, men det er ikke tobakksrøy­k som siver i rommet.

– Det er damp. Ikke giftig røyk. Denne batteridre­vne beholderen, eller e-sigaretten som den kalles, fylles med juice, så er det en koil her som sørger for varme når man holder inne en knapp og inhalerer, forklarer Høiback.

Uten nikotin

Den såkalte juicen kommer i alle tenkelige smaker. Og den inneholder ikke nikotin. Dermed kan bruken døyve den type avhengighe­t.

– Jeg trappet ned røykingen med å bruke e-sigarett. Nå røyker jeg ikke tobakk lenger, men «suget» etter å ha noe å holde i, er der, ler Høiback.

Som tidligere industrile­der gleder han seg over å ha skiftet beite til serviceyrk­et.

Regler

Slåbakk på med salg.

– Da jeg var 16 startet jeg som ryddejente i kafeteriae­n på Geiterygge­n. Tidligere i høst jobbet jeg hos iSmokeking i Drammen, og da jeg hørte det var butikk på gang i Skien var jeg raskt frampå, forteller hun.

– Men denne type varer, er ikke det typisk for en nettbutikk?

– Det er strenge regler for slikt i Norge, så vi har kun nettbutikk via våre svenske nettsider, sier hun.

sin

side ▶ Fredrik Nordahl

er

vant

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? I BYEN: Morten Høiback og Jeanette Slåbakk har åpnet ny butikk i Skien sentrum hvor de selger e-sigaretter.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL I BYEN: Morten Høiback og Jeanette Slåbakk har åpnet ny butikk i Skien sentrum hvor de selger e-sigaretter.
 ??  ?? ULIKE SMAKER: I butikken finnes 160 ulike smaker.
ULIKE SMAKER: I butikken finnes 160 ulike smaker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway