Varden

K med flyttingen

- Andreas.soltvedt@varden.no

parhestene har sett seg nødt til å ansette ytterliger­e en person en dag i uka – i tillegg til ekstrahjel­perne det også er behov for i butikken.

– Det har rett og slett gått veldig bra etter flyttingen?

– Kjempebra! Mange stopper spontant fordi de lurer på hva dette er for en slags butikk. Lokalene er veldig fine. Og mye er veldig godt bevart – som selve disken og butikkhyll­ene. Vi får mye gratis der, forteller Ida og Bjørg Heggtveit.

Kommer langveisfr­a

Da de overtok Meåasbui var den tidligere dagligvare­handelen utsalgsare­na for militaeref­fekter.

– Det var naermest fullt helt opp til taket, forteller Ida Heggtveit. Det endte med at Bjørg Heggtveit kjøpte huset sammen med sin mann.

– Og dere har ikke angret? – Nei, absolutt ikke. Siloen av i dag er å regne som en god gammeldags landhandel med et svaert variert vareutvalg. – Hvem er kundene deres? – Vi har de faste, lokale som er veldig flinke til å stille opp og som vi er helt avhengig av. Mange hyttefolk er også innom – og personer som følger oss gjennom sosiale medier, forteller Bjørg Heggtveit.

En av kundene damene har hatt på besøk hadde i ens aerend tatt turen fra Danmark for å besøke butikken.

– Vi hadde også ei dame som narret mannen sin til å kjøre en svipp innom Seljord da de egentlig var på tur til Rosendal i Hardanger. Det ble til at de tok en runde om Kongsberg og deretter innom hos oss, forteller parhestene i gårdsbutik­ken.

– Hva er det som gjør at denne typen butikk synes å appellerer til mange?

– Jeg tror det handler om varene, at det er stille og rolig her og at man kan ta det som en utflukt, sier Bjørg Heggtveit.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? i Siloen som befinner seg kloss ved E134 i ytterkante­n av Seljord i retning Kviteseid. – Det har gått kjempebra etter flyttingen, sier de.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT i Siloen som befinner seg kloss ved E134 i ytterkante­n av Seljord i retning Kviteseid. – Det har gått kjempebra etter flyttingen, sier de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway