Varden

Større enn alle andre

Bowling er størst på bedriftsid­rett i Telemark, men det er plass til flere.

- Pal.lundsholt@varden.no

▶ Ingen andre lagidrette­r trekker flere utøvere enn bowling i Telemark.

Aldri for seint

– Nei, av lagidrette­ne er bowling klart størst – faktisk større enn fotball. Tar en med de individuel­le idrettene er det vel bare Vardens Trimkaruse­ll som trekker flere deltakere, sier leder i Telemark bedriftsid­rettskrets, Thomas Stornes.

Han tror noe av grunnen til at bowlingspo­rten scorer såpass høyt i Telemark skyldes flere ting.

– Miljøet har nok mye å si. Det er veldig sosialt å spille bowling. Det er mye prat og moro. I tillegg har vi hatt god kontinuite­t over mange år, rundt 30, takket vaere aktive deltakere og de frivillige i utvalget. Det er heller aldri for seint å begynne, sier Stornes.

Han legger til at man kan bli med som vennelag uten tilknytnin­g til en bedrift, men at bedriftsid­retten har et klart kampreglem­ent som skal følges.

Rundt 300 aktive

Han får støtte av Jan Strømsvaag, som er leder av bedriftsbo­wlingsutva­lget i Telemark.

– Nei, og det er ganske mange som begynner i godt voksen alder. Strømsvaag kan fortelle at det i per i dag er rundt 300 som er involvert i bedriftsbo­wling i Telemark.

– Vi er nesten 50 damer og rundt 250 herrer, som spiller så å si hver eneste uke fra september til april. Et lag består ofte fra tre til sju-åtte spillere. Vi spiller bare tre av gangen, men de allerede fleste lagene har et par reserver i bakhånd, sier Strømsvaag

Fra 18 til 80

Det er ikke dermed sagt at bowlingfol­ket ikke ønsker seg flere spillere.

– Nei, vi har plass til flere. Vi har for tiden fem divisjoner og nye lag starter i bunn og kan spille seg opp, sier

I seriespill­et er det både yrkesaktiv­e og

– Her er det folk i alle alder – fra 18 til 80. Bowling er noe alle med sånn noenlunde helse kan drive med. Det er veldig moro og en kan bli god, selv om en har kommet litt opp i åra, sier Strømsvaag. pensjonist­er

▶ Pål Lundsholt represente­rt.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? POPULAERT: Bowling er størst på bedriftsid­rett i Telemark. – Bowling er noe alle med sånn noenlunde helse kan drive med, sier Jan Strømsvaag.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT POPULAERT: Bowling er størst på bedriftsid­rett i Telemark. – Bowling er noe alle med sånn noenlunde helse kan drive med, sier Jan Strømsvaag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? CUPVINNERE: Denne gjengen stakk av med lagseieren under årets Høstcup. Fra venstre: Freddy Forland, Erling Wold og Odd Larønninge­n.
FOTO: PRIVAT CUPVINNERE: Denne gjengen stakk av med lagseieren under årets Høstcup. Fra venstre: Freddy Forland, Erling Wold og Odd Larønninge­n.
 ??  ?? FORNØYD: Leder i Telemark bedriftsid­rettskrets, Thomas Stornes, er godt fornøyd med antallet spillere som er med i bedriftsbo­wling.
FORNØYD: Leder i Telemark bedriftsid­rettskrets, Thomas Stornes, er godt fornøyd med antallet spillere som er med i bedriftsbo­wling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway