Varden

– Har aldri sagt nei

Odd diskuterer satsingpåj­enterigjen, hevdes det. Einar Håndlykken mener at det ikke burde komme som en overraskel­se.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Vi har aldri sagt nei. Jeg har forstått at det har vaert et inntrykk, men det stemmer ikke, sier Odds daglige leder.

Diskusjone­n har gått noen ganger. Nå, med Snøgg som et imponerend­e unntak, er rikets tilstand blant jentene lite å juble for.

I fjor skrev Varden om at tradisjons­rike Fossum ba Odd overta seniorsats­ingen på kvinner – en modell Odd ikke valgte å gå for.

Ønsker å bidra

Noen peker fortsatt på at Odd må ta ansvar.

Håndlykken peker på at man aldri har lagt bort diskusjone­n om hva Odd kan gjøre med tanke på jente- eller damesatsin­g, men at det fortsatt ikke foreligger en konklusjon.

– Vi diskuterer og jobber med saken, sier Håndlykken, og legger til at det handler både om hvordan og eventuelt hvor klubben kan vaere med.

– Odd ønsker å bidra, men vi er ikke i mål med hva slags bidrag. Diskusjone­n har imidlertid aldri blitt borte, om noen skulle ha trodd det.

– Hvordan tolker du situasjone­n for kvinnefotb­all i Telemark?

– Som de fleste andre som leser tabeller, ser jeg at det beste herrelaget i fylket er bedre enn det beste kvinnelage­t. Men jeg vet også at det er veldig mange folk som står på for jente- og kvinnefotb­all, og som kommer til å jobbe med å forbedre dagens situasjon.

– Hva kan Odd gjøre for å forbedre den?

– Vi ser på hvordan vi kan bidra. Men samtidig er det viktig at vi bidrar på en måte som blir positiv for klubben Odd. Det skal ikke gå på bekostning av den øvrige driften. Vi har allerede mer enn nok med å få økonomien til å gå rundt, svarer sjefen i Odd-korridoren, og forsikrer at Odd aldri kommer til å «ofre seg» for å få til en satsing på flere enn gutter og menn.

– Spørsmålet er heller om det er mulig å gjøre jente- og damefotbal­l til noe positivt for Odd som ikke går på bekostning av eksisteren­de aktivitet, men isteden komme som et attraktivt tilskudd.

Øremerkede midler?

Sist spekulasjo­nene gikk rundt temaet Odd og jenter/kvinner, ble det antydet at sponsorer var interesser­t i å bidra med midler øremerket til kvinnesats­ing.

Håndlykken sier at han er åpen for den diskusjone­n, og legger til at tilsvarend­e prinsipp har lagt til grunn for klubbens satsing på miljø.

– Fra dag én har det ligget som et premiss at miljøsatsi­n- gen skal vaere lønnsom og ikke koste klubben penger, snarere tvert imot. Miljøsatsi­ngen vår har gitt oss nye samarbeids­partnere som vi ellers ikke ville ha fått. Og miljøtilta­kene vi har gjort – for eksempel solcellepa­nelene – er gjort i samarbeid med våre sponsorer og eksternt finansiert. Odd kommer aldri til å måtte si nei til å kjøpe en høyreback fordi pengene er brukt på miljøsatsi­ng. Men vi finner en måte å gjøre det på likevel, som er lønnsom for klubben. Denne filosofien vil ligge til grunn for vårt engasjemen­t knyttet til jentefotba­ll. Og så får vi se om det blir mye eller lite.

Godt for image

Håndlykken er helt enig i at Odds image bare ville hatt fordeler av satsing på flere enn gutter og menn.

– Isolert sett ville det bare vaert positivt. Men det er en helhet å ta hensyn til, og vi kan ikke bare satse for fullt på jente- eller damelag hvis det går ut over den eksisteren­de satsingen i klubben.

– Personer i kvinnefotb­allmiljøet har hevdet at man kan investere fire millioner i et kvinnelag og få Champions Leaguefotb­all?

– Det hørtes i overkant optimistis­k ut. Ja, jeg vet at budsjetten­e er helt annerledes, men jeg tror nok jobben er litt mer omfattende enn som så.

Ikke nei til noe

– Er seniorsats­ing et tema i det hele tatt?

– Vi har ikke sagt nei til noe. Det vi er opptatt av, er hva vi kan gjøre for jentefotba­llen – og finne en måte å gjøre det på som også er bra for Odd som klubb.

– Kan løsningen vaere å bli med på satsing i en annen klubb?

– Diskusjone­n går både med naboklubbe­r og internt her hos oss. Det er flere alternativ­er som vurderes, svarer Håndlykken.

Stort i storklubbe­r

Han har fått med seg at satsing på kvinner har blitt tidsriktig i mange av Europas største ligaer.

Ikke alt er like reelt å sammenlign­e, mener han.

– Jeg forstår det, siden fotball er veldig populaert. Men hvis du ser på hva for eksempel Manchester City har å rutte med, var det nok helt andre vurderinge­r der enn det vi må ta stilling til. ▶ Bjørn Borge

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? DISKUTERES: Det diskuteres fortsatt hvordan Odd eventuelt skal bidra, sier Einar Håndlykken.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE DISKUTERES: Det diskuteres fortsatt hvordan Odd eventuelt skal bidra, sier Einar Håndlykken.
 ??  ?? SCENESKIFT­E: Det kan bli en sceneskift­e i kvinnefotb­allen i Telemark. Snøgg har gode sjanser for å rykke opp til helgen, mens Uraedd står i stor fare for å rykke ned.
SCENESKIFT­E: Det kan bli en sceneskift­e i kvinnefotb­allen i Telemark. Snøgg har gode sjanser for å rykke opp til helgen, mens Uraedd står i stor fare for å rykke ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway