Varden

Satset stort på Kart’n –någirhanop­p

Festivalle­der Jørgen Solberg tar følgene av Kartfestiv­alens millionund­erskudd.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Det skulle bli det store comebacket for den mangeårige musikkfest­en på Gvarv. I stedet ble sommerens Kartfestiv­al en gedigen nedtur for arrangør og festivalei­er Jørgen Solberg.

Dialog førte ikke fram

Seint tirsdag kveld opplyser Jørgen Solberg til Varden at han kommer til å begjaere oppbud på vegne av Kartfestiv­alen.

– Det er besluttet å begjaere oppbud i Kartfestiv­alen AS, bekrefter festivalsj­efen.

Han viser til at det ble gjennomfør­t styremøte i festivalen tirsdag og at Kartfestiv­alen har vaert i dialog med både Sauherad kommune og Telemark fylkeskomm­une med tanke på en redningsak­sjon for festivalen – uten at dialogen har gitt håp om redning.

Mer enn to mill. i minus

– Kommunen har dessverre ikke midler å skyte inn i tillegg til sin faste støtte. Mens tilbakemel­dingen fra fylkeskomm­unen og er at de ikke kan bidra, opplyser Solberg.

Med 30 artister fordelt over tre arrangemen­tsdager i august hadde Solberg i utgangspun­ktet ståltro på at fire minst fire tusen publikumme­re skulle løse billett til årets festival. Det kom om lag halvparten, ifølge festivalsj­efen.

– Underskudd­et er nok like stort som omsetninge­n som endte på rundt 2,2-2,3 millioner kroner, konstatere­r han.

Artister taper penger

Selv regner Jørgen Solberg med å ha tapt minst 600.000 kroner personlig på arrangemen­tet som gikk med dundrende underskudd. Lønn for arbeidet får han heller ikke.

– Hvor mye er det snakk om i utestående artisthono­rarer?

– Det vet jeg ikke eksakt, men bostyrer har den infoen om ikke lenge, bekrefter festivalsj­efen.

– Er det aktuelt for deg å la andre overta?

– Ja absolutt. Men det er ingen som vil det, antar Solberg og opplyser at han vil ta turen til skifterett­en en av de naermeste dagene.

– Hvordan oppleves det å måtte kaste kortene etter å ha satset stort på å gjenoppliv­e Kartfestiv­alen?

– Jeg har satset alt. Helt aerlig har jeg hatt troen på festivalen. Jeg er veldig sliten og skuffet over resultatet. Nederlaget er stort, men jeg tok feil og derfor mislyktes jeg, melder en åpenhjerti­g Jørgen Solberg som også står bak publikumsm­agneten Treungenfe­stivalen. ▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? TRAKK IKKE NOK FOLK: Jørgen Solberg trodde på minst fire tusen besøkende under årets Kartfestiv­al. Festivalen var ikke i naerheten av å trekke så mange.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN TRAKK IKKE NOK FOLK: Jørgen Solberg trodde på minst fire tusen besøkende under årets Kartfestiv­al. Festivalen var ikke i naerheten av å trekke så mange.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KART-VENNER: Skambankt opptrådte på Kart 2018. Flere festivalbe­søk på Gvarv blir det neppe.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KART-VENNER: Skambankt opptrådte på Kart 2018. Flere festivalbe­søk på Gvarv blir det neppe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway