Varden

Kan rykke opp med fem telemarkin­ger

Mjøndalen ligger an til å rykke opp i Eliteserie­n med hele fem telemarkin­ger i troppen. Neste sesong kan det bli enda flere.

- MJØNDALEN ▶ ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no ▶ MJØNDALEN

Fire av de fem var i aksjon da serieleder­en fra Nedre Eiker slo HamKam 3–1 på bortebane i forrige serierunde.

Henter talenter

De tidligere Odd-spillerne Alexander Betten Hansen, Jonathan Lindseth, Mathias Fredriksen og Olivier Occean spilte alle fra start, mens tidligere Porsspille­r Anders Klemensson ble vaerende på benken.

– Jeg er veldig fornøyde med de spillerne vi har hentet fra Telemark. Vi prøver blant annet å hente talenter som har gått skolen i toppklubbe­r og de vi har hentet fra Telemark har alle vaert innom Odd, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Olivier Occean har kontrakt ut 2019, mens Mathias Fredriksen og Alexander Betten Hansen har kontrakt ut 2020. Anders Klemensson har ut kontrakt ut året, mens Jonathan Lindseth har signert for Sarpsborg 08 neste sesong.

Gamblet ikke på opprykk

– Vi skulle gjerne hatt med Jonathan videre. Han har hatt fantastisk utvikling hos oss. Men neste sesongen ønsket han prøve seg i Eliteserie­n og han gamblet ikke på at vi rykker opp denne sesongen. Jeg skjønner det, men vi skulle gjerne hatt han med videre, sier Hansen.

Han ser ikke bort fra at midtbanesp­illeren kan bli erstattet av en ny telemarkin­g neste sesong.

– Det er ikke umulig det. Vi har flere telemarkin­ger i kikkerten, sier Mjøndalen-treneren uten å utdype veldig.

– Nei, vi er ikke i dialog med noen, men vi følger jo med. Jeg ser enormt med fotballkam­per i både 2. og 3. divisjon, og det er flere spennende spillere fra Telemark.

To matchballe­r

Går det som de fleste tror spiller Mjøndalen i Eliteserie­n neste sesong.

To serierunde­r før slutt troner klubben øverst på tabellen, ett poeng foran serietoer Viking, som venter i neste runde.

– Vinner vi den er vi klare, men det blir knalltøft. Viking er alt annet enn enkelt, men vi har trua, sier treneren.

Skulle Hansen og co. ryke i søndagens hjemmekamp mot siddisene vil bruntrøyen­e likevel ha én matchball igjen – borte mot dumpkandid­at Florø, som for ordens skyld har tidligere Odd-spiller Erik Eikeng i troppen.

 ??  ??
 ??  ?? JAKTER FLERE: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er fornøyd med de telmarking­en han har i stallen og utelukker ikke at det kan bli flere.
JAKTER FLERE: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er fornøyd med de telmarking­en han har i stallen og utelukker ikke at det kan bli flere.
 ??  ?? KJEMPER OM OPPRYKK: Mathias Fredriksen er blant telemarkin­gene som har bidratt til at Mjøndalen kjemper om oppryk k til Eliteserie­n denne sesongen.
KJEMPER OM OPPRYKK: Mathias Fredriksen er blant telemarkin­gene som har bidratt til at Mjøndalen kjemper om oppryk k til Eliteserie­n denne sesongen.
 ??  ?? SARPSBORG NESTE: Jonathan Lindseth spiller for Sarpsborg 08 neste sesong.
SARPSBORG NESTE: Jonathan Lindseth spiller for Sarpsborg 08 neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway